Τι λέει το σκυλί σας για την προσωπικότητά σας

Δεν μπορούν να μιλήσουν, αλλά τα σκυλιά λένε πολλά για την προσωπικότητα του ιδιοκτήτη τους», έχει διαπιστώσει μια νέα μελέτη. «Οι άνθρωποι συνήθως λένε ότι η προσωπικότητα του σκυλιού τους είναι αρκετά παρόμοια με τη δική τους, αλλά θέλαμε να δούμε αν αυτά τα στερεότυπα πραγματικά ευσταθούν», είπε ο Lance Workman, ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο του Bath Spa στο Ηνωμένο Βασίλειο. Διαβάστε παρακάτω για να δείτε τι λέει ο καλύτερός σας φίλος για εσάς…

Αθλητικά σκυλιά
Οι άνθρωποι που έχουν αθλητικά σκυλιά, όπως τα Λαμπραντόρ Ριτρίβερ και σπανιέλ κόκερ, συμμετείχαν στην έρευνα πιο χαλαρά και πρόθυμα από άλλους. Τα Λαμπραντόρ Ριτρίβερ θεωρούνται ήπια, υπάκουα και πρόθυμα να ευχαριστήσουν.

Ποιμενικοί σκύλοι
Οι άνθρωποι που έχουν ποιμενικούς σκύλους, όπως τους γερμανικούς ποιμένες ή τα τσοπανόσκυλα, είναι πιο εξωστρεφείς. Οι γερμανικοί ποιμένες είναι άφοβοι, αλλά όχι εχθρικοί, πρόθυμοι και σε εγρήγορση. “Νομίζω ότι οι άνθρωποι επιλέγουν ένα σκυλί που ταιριάζει στον τρόπο ζωής τους. Αν είναι εξωστρεφείς, έχουν την τάση να επιλέγουν εξωστρεφή σκυλιά”, δήλωσε ο Workman. Χρησιμεύουν ως φύλακες ανθρώπων και ζώων, και είναι σκυλιά υπηρεσιών.

Κυνηγόσκυλα
Οι άνθρωποι που έχουν κυνηγόσκυλα, όπως τα λαγωνικά και τα μπιγκλ, είναι πιο σταθεροί συναισθηματικά, σύμφωνα με την έρευνα. “Αυτό σημαίνει ότι είναι ήρεμοι και συνεπείς”. Τα λαγωνικά, είναι γνωστά για την όλο χαρά και την φιλική συμπεριφορά τους απέναντι στην οικογένειά τους. Τα Greyhounds είναι τα πιο γρήγορα σκυλιά.

Τα σκυλιά παιχνίδια
Οι άνθρωποι που έχουν σκυλιά – παιχνιδια, όπως τα Chihuahuas ή Γιορκσάιρ τεριέ, είναι ευχάριστοι, πιο ευσυνείδητοι και πιο ανοικτοί σε νέες εμπειρίες. “Το να είναι κάποιος ανοικτός σε νέες εμπειρίες δεν σχετίζεται απαραίτητα με τη νοημοσύνη του”, δήλωσε ο Workman. “Υπάρχει όμως η άποψη ότι οι άνθρωποι που έχουν σκυλιά παιχνίδια είναι λίγο αιθεροβάμονες, αν και αυτό είναι πολύ ωραίο να το βλέπεις.”

Μη αθλητικά σκυλιά
Οι άνθρωποι που έχουν σκύλους χρησιμότητας, όπως τα αγγλικά μπουλντόγκ Σαρ-πέις και Chow Chows, ήταν πιο ευσυνείδητοι και εξωστρεφείς. Το αγγλικό μπουλντόγκ είναι γνωστό για την ευγένειά του, το θάρρος του και την “αξιοπρεπή” του συμπεριφορά. Είναι επίσης ήρεμο και προστατευτικό.

Τεριέ

Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά προσωπικότητας που ξεχώρισαν στην έρευνα μεταξύ των ατόμων που έχουν τεριέ. “Οι ιδιοκτήτες Τεριέ είναι κάπου στη μέση όλων”, δήλωσε ο Workman. “Δεν σκοράρουν ψηλά ή χαμηλά σε κάτι συγκεκριμένο.” Το Staffordshire αναμιγνύει το θάρρος και την επιμονή με την αγάπη για τα παιδιά. Τα Σκοτσέζικα σκυλιά, από την άλλη πλευρά, “αποπνέουν στιβαρότητα και δύναμη,”.

Τα σκυλιά εργασίας
Όπως οι ιδιοκτήτες Τεριέ, έτσι και οι ιδιοκτήτες σκύλων εργασίας, όπως τα Dobermans ή τα Schnauzers, δεν έχουν χαρακτηριστικά στην προσωπικότητά τους που ξεχωρίζουν. “Έχουν την τάση να είναι ευχάριστοι, όπως είναι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σκυλιών”, δήλωσε ο Workman.

Όταν ρωτήθηκε ο Workman αν οι ιδιοκτήτες σκύλων είναι πιο ευχάριστοι από τους ιδιοκτήτες γατών, απάντησε: “Είναι πραγματικά δύσκολο να πω. Ορισμένες μελέτες δείχνουν οτι οι ιδιοκτήτες γατών είναι πιο έξυπνοι και ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων είναι πιο κοινωνικοί. Αλλά προφανώς όλα είναι υπό συζήτηση.”

Πηγή: abc NEWS/Health

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ