Η 1η Στρατιά τίμησε τον προστάτη της Αγιο Γεώργιο

Ο επίσημος εορτασμός του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου, προστάτη του Στρατού Ξηράς, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα της 1ης Στρατιάς στο στρατόπεδο «Νικ. Πλαστήρας». Ο εορτασμός περιέλαβε Δοξολογία στο χώρο του Ηρώου της στρατιάς, ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής του κ. Αρχηγού ΓΕΣ και κατάθεση στεφάνου από το Στρατηγό Διοικητή του μεγαλύτερου στρατιωτικού σχηματισμού της χώρας.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε επίδειξη οπλικών συστημάτων Πεζικού, στα πλαίσια του εορτασμού της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την έναρξη των Βαλκανικών Πολέμων 1912-13 και της ανακήρυξης του έτους 2012 ως «έτος του Όπλου του Πεζικού», με τα οποία είναι εφοδιασμένοι οι Σχηματισμοί και Μονάδες της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ όπως : «Τεθωρακισμένα  Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού, Ειδικά Οχήματα Αναγνώρισης Μάχης, Ειδικά Οχήματα Φορείς Αντιαρματικών Όπλων,  Βαρύς Οπλισμός Πεζικού, Ατομικός Ελαφρύς Οπλισμός, κ.λπ».

Στον εορτασμό παρευρέθησαν οι Θρησκευτικές, Πολιτικές και Στρατιωτικές αρχές της πόλης, καθώς και αντιπροσωπείες μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Λάρισας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ