Αστ. Ροντούλης: Καταρρέει το κοινωνικό κράτος στο νομό Λάρισας

Με τις υπευθύνους του «Αριστέα» Γιάννουλης και του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Αμπελώνος συναντήθηκε ο υπ. βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Αστέριος Ροντούλης, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους το μεγάλο πρόβλημα που ανέκυψε με τις μετακινήσεις των ΑμεΑ που εξυπηρετούνται από τις δύο προαναφερόμενες προνοιακές δομές.

Από την ενημέρωση που έγινε στον κ. Ροντούλη ανεδείχθη το οξύ οικονομικό πρόβλημα των προνοιακών ιδρυμάτων της περιοχής μας. Συγκεκριμένα, τα διαθέσιμα κεφάλαια επενδύθηκαν σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, με αποτέλεσμα να «κουρευτούν» λόγω του περίφημου PSI και να μειωθούν στο ελάχιστο, γεγονός που ενέχει τον κίνδυνο κατάρρευσης του κοινωνικού κράτους στον ευαίσθητο χώρο των ΑμεΑ, για τον οποίο έγινε τόσος αγώνας, τόσες θυσίες και δόθηκαν δεκάδες υποσχέσεις αναβάθμισης εκ μέρους της Πολιτείας και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Σήμερα, οι συγκεκριμένες προνοιακές δομές διαθέτουν σε ρευστό μόλις 67.000 περίπου ευρώ, πράγμα που οδηγεί τους γονείς των περιθαλπομένων ΑμεΑ σε ευνόητες διαμαρτυρίες και σε δικαιολογημένη αγωνία για το μέλλον των παιδιών τους.

Σχετικά με τα ζητήματα αυτά, ο κ. Ροντούλης τόνισε χαρακτηριστικά: «Παρόλα τα ωραία λόγια των συγκυβερνώντων που ακούγονται από τα προεκλογικά μπαλκόνια, η κατάρρευση του κοινωνικού κράτους είναι ήδη τετελεσμένο γεγονός. Παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειες που γίνονται από τις διοικήσεις των προνοιακών φορέων και από τους εργαζομένους, η κατάσταση έχει οδηγηθεί σε οριακό σημείο, καθόσον «κουρεύονται» ακόμη και οι μετακινήσεις των περιθαλπομένων ΑμεΑ. Πρόκειται για απαράδεκτες εξελίξεις, που κυριολεκτικά κουρελιάζουν το αξιακό σύστημα της σύγχρονης Ελλάδας και ντροπιάζουν τον πολιτισμό μας.

Καλά θα κάνει ο πολυδιαφημισμένος ΕΟΠΥΥ να δώσει στα προνοιακά ιδρύματα τα κλειστά νοσήλια που οφείλει, ενώ και το υπεύθυνο και υπόλογο Υπουργείο Υγείας πρέπει να σεβαστούν την αποστολή του και να προχωρήσει τάχιστα στην εκταμίευση των αναγκαίων επιχορηγήσεων. Διαφορετικά η κατάσταση θα γίνει μη αναστρέψιμη και δεκάδες οικογένειες θα αντιμετωπίσουν τραγικά αδιέξοδα».

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ