Απoσυνδέεται το χαράτσι από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Την αποσύνδεση του χαρατσιού για τα ακίνητα από τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, ανακοίνωσαν σήμερα στελέχη της ΔΕΗ σε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ και των  Λαϊκών Επιτροπών Αγώνα Συνοικιών κατά τη διάρκεια αγωνιστικής συγκέντρωσης που πραγματοποίησαν  στα γραφεία της ΔΕΗ.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ΔΕΗ, οι επόμενοι λογαριασμοί που θα εκδίδονται δεν θα εμφανίζουν ως ανεξόφλητο υπόλοιπο τις δόσεις για το χαράτσι που δεν καταβλήθηκαν.

Παράλληλα στην σημερινή  κινητοποίηση παραδόθηκαν για μία ακόμη φορά και άλλοι  250 λογαριασμοί που πληρώθηκε μόνο η αξία του ρεύματος, τα δημοτικά τέλη, η ΕΡΤ και όχι το χαράτσι για τα ακίνητα.

Η παραπάνω εξέλιξη αποδεικνύει στην πράξη ότι μόνο ο μαζικός οργανωμένος ταξικός αγώνας μπορεί να φέρει και φέρνει αποτελέσματα. Οι κινητοποιήσεις των Λαϊκών επιτροπών και  του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα,  και το 1,5 εκατομμύριο λαϊκών νοικοκυριών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Λαϊκών Επιτροπών αγώνα και αρνήθηκαν να πληρώσουν το άδικο χαράτσι ανάγκασαν την συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου, να υπαναχωρήσει και να σταματήσει πλέον η ΔΕΗ μέσω των λογαριασμών να ζητά την είσπραξη του χαρατσιού.

Πλέον οι εταιρείες παροχής ηλεκτροδότησης και η ΔΕΗ θα διαβιβάζουν τις «λίστες» με τα απλήρωτα χαράτσια στο υπουργείο Οικονομικών και οι Εφορίες θα «μεριμνούν για την είσπραξη». Πράγμα που σημαίνει ότι παρά τον ελιγμό της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου ο αγώνας δεν τελείωσε. Πρέπει  να συνεχίσουμε πιο δυναμικά, με νέες μορφές πάλης αξιοποιώντας την πείρα που έχουμε από τους αγώνες που κάναμε μέχρι σήμερα, οργανώνοντας την λαϊκή ανυπακοή στα αντιλαϊκά χαράτσια. Μέχρι τα χαράτσια να καταργηθούν οριστικά . Έχουμε τη δύναμη και μπορούμε να το επιβάλουμε.

Το ΠΑΜΕ και η Λαϊκή Επιτροπή Ν. Λάρισας καλούν τους εργαζόμενους, τις λαϊκές οικογένειες να εντείνουν των αγώνα τους για την οριστική κατάργηση των χαρατσιών με την συσπείρωση τους στα ταξικά σωματεία του Εργατικού κέντρου Λάρισας και τις Λαϊκές επιτροπές σε κάθε συνοικία.

 Να δώσουν αποφασιστικό χτύπημα στις εκλογές στα κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, αλλά και στα υπόλοιπα κόμματα που στηρίζουν έμμεσα την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Να αποτελέσουν οι εκλογές ευκαιρία και βάση για την αλλαγή των συσχετισμών προς όφελος του Λαού και την δημιουργία μαζικού κινήματος που θα ανατρέψει το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό κοινωνικό σύστημα των μονοπωλίων, διεκδικώντας λαϊκή εξουσία και ευημερία με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ