΄Ανοιγμα Αντ. Σαμαρά στους αγρότες του κάμπου

Μια νέα συμφωνία με τον αγροτικό κόσμο της Θεσσαλίας θα επιδιώξει να συνάψει από τη Λάρισα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο κλειστό Γυμναστήριο του Αλκαζάρ στις 7.30 μ.μ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο κ. Σαμαράς αναμένεται να ξεκαθαρίσει ότι ο πρωτογενής τομέας ως βάση της πραγματικής οικονομίας της χώρας μας, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το πεδίο απ’ όπου θα ξεκινήσει η ανάταξη της οικονομίας, η αποκέντρωση στην πατρίδα μας και η αναγέννηση της υπαίθρου και της ελληνικής κοινωνίας…

Εκείνο που θα υπογραμμίσει ιδιαίτερα είναι ότι η Νέα Δημοκρατία, πιστεύει ότι η γεωργία, η κτηνοτροφία, η αλιεία και η δασοκομία, είναι μέρος της λύσης του προβλήματος και όχι παράμετροι της κρίσης.

Βασικοί στόχοι της ΝΔ είναι:

α) Η αύξηση της παραγωγής και της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής γεωργίας.

β) Η ενσωμάτωση προστιθέμενης αξίας στα προϊόντα μέσω της διαφοροποίησης, της κατοχύρωσης της πιστοποίησης και της σύγχρονης διαλογής.

γ) Η αποκατάσταση της ισορροπίας μεταξύ φυτικής και ζωικής παραγωγής.

δ) Η στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού μέσω της διαρκούς και αναβαθμισμένης παροχής γνώσης και ενημέρωσης, με την αναβίωση του θεσμού των γεωργικών εφαρμογών.

ε) Η προώθηση του αγροτικού τουρισμού και της καθετοποιημένης αγροτικής παραγωγής οικογενειακής μορφής.

στ) Η καταγραφή, διαφύλαξη και ανάδειξη των ιδιαιτεροτήτων της παραγωγής και της παραγωγικής διαδικασίας προϊόντων ορεινών, νησιωτικών και οικολογικά ευαίσθητων περιοχών.

ζ) Ο εκσυγχρονισμός και η αναδιοργάνωση της μεταφοράς των αγροτικών προϊόντων και δη των ευπαθών.

η) Η διασφάλιση της υγιεινής των τροφίμων.

θ) Η στήριξη των συλλογικών δράσεων.

Η ανάδειξη της στρατηγικής μας θα γίνεται με την τακτική και συστηματική συνεργασία με τα όργανα και τους φορείς των παραγωγών σε τοπικό επίπεδο, για τον απολογισμό, την ενημέρωση και τον προγραμματισμό των δράσεών μας.

Θεμελιώδης αρχή κάθε προσπάθειας στη λειτουργία του τομέα, αποτελεί ο σεβασμός στην τεκμηριωμένη άποψη που συμβάλλει στη διαμόρφωση και διατύπωση της τελικής μας πρότασης επί των αγροτικών ζητημάτων.

ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να ζητήσει και πάλι ξεκάθαρη ισχυρή εντολή για να κυβερνήσει και θα αναλύσει τις πτυχές των θέσεων και των προτάσεων της ΝΔ που διατύπωσε τόσο στο Ζάππειο 3 για την οικονομία όσο και στο Ζάππειο 4 για τους θεσμούς, την κοινωνία και την ασφάλεια. 

ΒΟΛΕΣ

«Υπάρχουν κόμματα που παριστάνουν τους Κεντροδεξιούς και στην πραγματικότητα ψάχνουν συνεργασία με την Αριστερά […]. Ιδιαίτερα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φαίνεται να ανταποκρίνεται στα αισθήματά τους. Τους εύχομαι “η ώρα η καλή”! Και στον Τσίπρα και στον μεταμφιεσμένο Τσίπρα!» είπε χθες από τις Σέρρες ο πρόεδρος της ΝΔ, σχολιάζοντας με σαρκαστικό τρόπο τις δηλώσεις των προηγούμενων ημερών, τόσο από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα, όσο και του Πάνου Καμμένου, που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο για μετεκλογική συνεργασία.

Συνεχίζοντας τα σκωπτικά του σχόλια, ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για έναν «αρμονικό πολιτικό γάμο» και συνέχισε λέγοντας ότι «έχουν πάρει διαζύγιο από τη σοβαρότητα».

Επίθεση εξαπέλυσε και κατά του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας το ότι απομόνωσε την Ελλάδα από την Ευρώπη.

Τόνισε, επίσης, ότι η ΝΔ είναι μια παράταξη αντίθετη με το λαϊκισμό και ότι αποτελεί εγγύηση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και υπογράμμισε ότι η ανάπτυξη θα είναι αληθινή. «Από τις 7 Μαΐου θα ξεκίνησε η παραγωγική αναγέννηση της Ελλάδας» είπε απευθυνόμενος στους αγρότες και τόνισε ότι η χώρα τελικά θα τα καταφέρει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ