Κοιμάστε λίγο; Τι φταίει;

Ο ύπνος είναι ζήτημα υγείας και ασφάλειας. Η υπνηλία προκαλεί αύξηση σε τροχαία ατυχήματα και ατυχήματα κατά την εργασία. Αυξάνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας και καρδιαγγειακών παθήσεων. Για να μην αναφέρουμε και την αναποτελεσματικότητα κατά την εργασία…

Πολλοί άνθρωποι κοιμούνται λίγο. Αλλά έχει υπάρξει διαφωνία ως προς το γιατί. Μια νέα μελέτη λέει ότι υπάρχει ένας σοβαρός λόγος: η δουλειά. Μια ανάλυση από το Εθνικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Ασφάλειας και Υγείας βρήκε ότι όσο περισσότερο δουλεύουν οι άνθρωποι, τόσο λιγότερο κοιμούνται. Συνολικά, το ένα τρίτο των ενήλικων εργαζομένων δηλώνουν ότι κοιμούνται έξι ώρες ή λιγότερο κάθε βράδυ, σε σύγκριση με τις 7-9 ώρες που συνιστάται για καλή υγεία.

Οι άνθρωποι που κάνουν περισσότερες από μία δουλειά κοιμούνται λιγότερο από τους περισσότερους, όπως και οι άνθρωποι που εργάζονται περισσότερες από 40 ώρες την εβδομάδα. Διαζευγμένοι και σε διάσταση επίσης κοιμούνται λίγο.

Ποιοι υποφέρουν περισσότερο από έλλειψη ύπνου; Οι άνθρωποι που εργάζονται με βάρδια, κυρίως νυχτερινή βάρδια. Η νυχτερινή βάρδια στον τομέα της υγείας είναι μεγάλο πρόβλημα, αφού το 52% των εργαζομένων αναφέρουν την έλλειψη ύπνου. Μια μελέτη στα τέλη του περασμένου χρόνου βρήκε επίσης οτι η έλλειψη ύπνου αποτελεί τεράστιο πρόβλημα και για τους αστυνομικούς.

Η νυχτερινή βάρδια είναι ιδιαίτερα δύσκολη, γιατί προκαλεί αναστάτωση στους κιρκαδικούς ρυθμούς που προάγουν τον ύπνο τη νύχτα, και καθιστά δυσκολότερο το να κοιμηθεί κανείς κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πηγή: NPR

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ