Β. Αλεξανδρίδου: Πρέπει να δημιουργήσουμε αχλάδι ΠΟΠ στον Τύρναβο

Η υποψήφια βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ Βάσω Αλεξανδρίδου μίλησε μαζί με τους συνοποψηφίους της στον Τύρναβο. Η κ. Αλεξανδρίδου μεταξύ άλλων ανέφερε: ” Ποιος δε γνωρίζει αυτήν την υπέροχη περιοχή, γνωστή για την ιστορία της αλλά ακόμα πιο γνωστή για το τοπικό τσίπουρο, το ούζο, τα γεωργικά και κτηνοτροφικά της προϊόντα, τη σοβαρή της επιχειρηματική της δραστηριότητα, τις πολιτιστικές της εκδηλώσεις.

Όλοι γνωρίζουμε την κρίση που περνά η χώρα, όμως θέλω να σας υπενθυμίσω το εξής, η κρίση φέρνει ευκαιρίες.

-Για πρώτη φορά μετά από χρόνια οι Έλληνες και ιδίως οι νέοι ανακαλύπτουν ξανά ή επιστρέφουν στη γεωργία και την κτηνοτροφία.

-Ο πρωτογενής τομέας είναι το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας. Η λεωφόρος της Ελλάδας προς ένα παραγωγικό μέλλον.

-Αυξάνεται η ζήτηση για τρόφιμα διεθνώς και κυρίως η ζήτηση για ποιοτικά αγροτικά προϊόντα με πιστοποιημένη ποιότητα και ταυτότητα.

Ως αγροτική περιφέρεια γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά τι σημαίνει για εμάς η εξασφάλιση νερού. Πάνω σε αυτό θα ήθελα να σας πω ότι κατά τη συμμετοχή μου στην Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων είχα θέσει κατά απόλυτη προτεραιότητα τη χρηματοδότηση της Θεσσαλίας προκειμένου να καταστεί αυτάρκης στο νερό”.

Αναφερόμενη στο μοναδικό καρναβαλικό έθιμο του Τυρνάβου, η κ. Αλεξανδρίδου, άνθρωπος του τουρισμού για πάνω από είκοσι  χρόνια τόνισε, ότι μπορεί και πρέπει να συνδεθεί με τον τουρισμό και να κάνει τον Τύρναβο ακόμη πιο γνωστό, σε διεθνές επίπεδο.

Σχετικά με τα τοπικά προϊόντα, και συγκεκριμένα για το αχλάδι – κρυστάλλι, η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε:

“Τη σημερινή εποχή, μια εποχή κατά την οποία ο ανταγωνισμός εντείνεται, για την επιτυχή του πορεία στην αγορά ένα προϊόν πρέπει να έχει τρία κυρίως χαρακτηριστικά:

-Αναγνωρισιμότητα – Ποιότητα -και Ανταγωνιστική Τιμή σε σχέση πάντοτε με την ποιότητά του.

Συνεπώς, η καταχώρηση της ποικιλίας κρυστάλλι ως ΠΟΠ είναι ένα βήμα προς θετική κατεύθυνση, ένα θετικό μέτρο, αλλά δεν είναι το τέλος του ταξιδιού, απαιτείται μια γενικότερη δέσμη μέτρων και πρωτοβουλιών για τη στήριξη των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και των Ελλήνων παραγωγών.

Είναι απαραίτητη η χάραξη και υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής, με στόχους και χρονοδιάγραμμα, με συγκεκριμένες πηγές χρηματοδότησης, με μετρήσιμα αποτελέσματα”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ