ΚΚΕ: Απαράδεκτη, αντιδημοκρατική ενέργεια του δημάρχου της ΝΔ

Ανακοίνωση της ΝΕ Λάρισας του κόμματος κατά του Κ. Τζανακούλη

Για μια ακόμη φορά ο δήμαρχος της ΝΔ, κ. Τζανακούλης, δείχνει το αντιδημοκρατικό και υποκριτικό πρόσωπο που μας συνηθίζει σε κάθε εκλογική μάχη. Με εντολή του κατέβηκαν τα προεκλογικά πανό του ΚΚΕ. Μάλιστα η βιασύνη του ήταν τέτοια που κατέβασε και τα πανό του ΠΑΜΕ του Εργατικού Κέντρου, που καλούσαν στην απεργιακή συγκέντρωση της 1ης Μάη. Μετά απ’ αυτές τις ενέργειες ο κ. δήμαρχος μπορεί να αισθάνεται περήφανος, που ζει σε μια πόλη χωρίς πανό.

Όμως η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και δεν ξεπερνιέται φιμώνοντας τη φωνή του ΚΚΕ. Είναι δήμαρχος μιας πόλης που αυτός και το κόμμα του είναι συνυπεύθυνοι για τη φτώχεια και την εξαθλίωση που απλόχερα χαρίζουν στις λαρισαϊκές λαϊκές οικογένειες. Είναι συμμέτοχος στα χαράτσια και τη φορολογία, υπηρετεί αταλάντευτα την πολιτική που στέλνει μαζικά κόσμο στην ανεργία, ενώ ταυτόχρονα επί των ημερών του έχουν θησαυρίσει οι μεγάλοι επιχειρηματίες. Είναι ο δήμαρχος που είχε πρώτη καρέκλα πίστα, στην ομιλία Σαμαρά και με πλατύ χαμόγελο και ζεστό χειροκρότημα τον ενθάρρυνε στα σχέδιά του να διαλύσει ότι έχει απομείνει σε εργασιακά και λαϊκά δικαιώματα, την επομένη των εκλογών. Άλλωστε είναι μέλος της κεντρικής εκλογικής επιτροπής της ΝΔ, ακριβώς για να χρησιμοποιεί τη δημαρχία προς όφελος της ΝΔ.

Είναι ο δήμαρχος που ετοιμάζεται μαζί με τους συναδέλφους του της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, να παραδώσουν μετά τις εκλογές, βασικούς τομείς, όπως απορρίμματα και ύδρευση στα χέρια μονοπωλιακών ομίλων. Είναι ο δήμαρχος των μεγάλων συμφερόντων, των μεγάλων κατασκευαστών, των μεγάλων ξενοδοχείων, του Πηλαδάκη.

Λογική λοιπόν η στάση του, να βάζει εμπόδια στο ΚΚΕ. Αρνήθηκε να παραχωρήσει περίπτερο για τις ανάγκες της προεκλογικής προβολής του ΚΚΕ, όπως επίσημα ζητήσαμε, όταν παραχωρεί περίπτερα σε κάθε σύλλογο και φορέα και έτσι πρέπει να κάνει. Υπενθυμίζουμε για πολλοστή φορά στον κ. Τζανακούλη, ότι η καλαισθησία της πόλης δεν κινδυνεύει απ’ τα πανό του ΚΚΕ, αλλά απ’ τις εκατοντάδες κλειστά μαγαζιά, από σχολεία που λειτουργούν χωρίς βιβλία και θέρμανση, από νοσοκομεία χωρίς υλικά και εργαζόμενους, από αστέγους και ρακοσυλλέκτες που δημιουργούν αυτός και το Κόμμα του. Αξίζει λοιπόν με την ψήφο στο ΚΚΕ, στις 6 Μάη, να καταδικαστεί μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, μαζί με την ΕΕ και τα κόμματά της, γιατί μαζί κορόιδεψαν το λαό με υποσχέσεις για ανάπτυξη και ευημερία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ