Το ΚΑΠΗ Δελερίων επισκέφθηκε η Β. Αλεξανδρίδου

Το ΚΑΠΗ των Δελερίων επισκέφθηκε η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Βάσω Αλεξανδρίδου που είχε την ευκαιρία για θερμές χειραψίες και ευχάριστες συνομιλίες με τα μέλη του.

Η κ. Αλεξανδρίδου αφού εξήρε την αξιόλογη δουλειά των εργαζομένων, συζήτησε με τους παραβρισκόμενους για θέματα που τους απασχολούν και σχετίζονται με την καθημερινότητά τους και  την καλύτερη διαβίωσή τους. Χαρακτηριστικά η υποψήφια βουλευτής δήλωσε την αμέριστη στήριξή της στο θεσμό των ΚΑΠΗ και είπε ότι είναι δίπλα στην 3η ηλικία σε κάθε τους προβληματισμό, κάθε τους ανάγκη. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενη που βλέπω τόσο ευχάριστους ανθρώπους, να διατηρούν την ελπίδα τους, την αισιοδοξία τους και  να τη συνδυάζουν με την εμπειρία της ζωής που έχουν αποκτήσει, η οποία είναι ιδιαίτερα πολύτιμη για εμάς τους νεότερους, και ακόμη περισσότερο για τη νέα γενιά που διδάσκεται από τις γνώσεις και τα βιώματα των σοφών πλέον ανθρώπων της τρίτης ηλικίας.

Η Ελλάδα μας, πιστή στο θεσμό της οικογένειας, προστατεύει τους ηλικιωμένους όχι μόνο μέσα στο πλαίσιο της οικογένειας αλλά και μέσω των ΚΑΠΗ και προγραμμάτων όπως το

«Βοήθεια στο Σπίτι». Αλλά δε μένουμε εκεί, προτείνω πολιτικές για την απασχόληση φιλική προς τους ηλικιωμένους,  διότι η κοινωνία χάνει συντομότερα απ’ ότι θα έπρεπε το

εργατικό δυναμικό και την εμπειρία των ηλικιωμένων.  Γι’ αυτό θα πρέπει να αναπτύξουμε μηχανισμούς ώστε να καταστεί η αγορά εργασίας προσβάσιμη από άτομα όλων των ηλικιών. Μια πολιτική κατά του ηλικιακού ρατσισμού θα επέτρεπε στα άτομα να εξελίσσονται επαγγελματικά σύμφωνα με τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους και όχι σύμφωνα με την ηλικία τους.

Επίσης είναι πολύ σημαντική η αξιοποίηση των δυνατοτήτων του εθελοντισμού, καθώς οι ηλικιωμένοι ωφελούνται από τον εθελοντισμό τόσο ως πάροχοι αυτού όσο και ως αποδέκτες. Είναι ένα μέσο κοινωνικής συμμετοχής για ανθρώπους που δεν θα απασχολούνταν με μισθωτή εργασία ή που επιθυμούν να δραστηριοποιούνται εθελοντικά παράλληλα με τις επαγγελματικές υποχρεώσεις τους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ