”Η πολυθρόνα των δρόμων”

Η Toyota, σε μεγάλο σαλόνι αυτοκινήτου που γίνεται αυτές τις μέρες στο Πεκίνο, παρουσίασε το i-Real, ένα μονοθέσιο όχημα που μοιάζει με πολυθρόνα και σύμφωνα με την εταιρία είναι το μέλλον της οδικής μεταφοράς…

Το φουτουριστικό όχημα χρησιμοποιεί ως καύσιμο μπαταρίες ιόντων λιθίου και διαθέτει τρεις ρόδες από τις οποίες η πίσω μπορεί και εκτείνεται ανάλογα με τη ταχύτητα του οχήματος. Όσο πιο γρήγορα κινείται το i-Real τόσο απομακρύνεται η πίσω ρόδα από τον κορμό του οχήματος για να χαμηλώνει σε ύψος και να γίνεται πιο σταθερό. To i-Real θα διαθέτει περιμετρικούς αισθητήρες για να εντοπίζει πιθανούς κινδύνους σύγκρουσης και προειδοποιεί τον οδηγό με ήχους ή με δόνηση.

H πολυθρόνα αυτή μπορεί να κινείται με ταχύτητα 36 χλμ/ώρα και ο οδηγός την ελέγχει με δύο χειριστήρια που μοιάζουν με αυτά των videogames οπότε οι εξοικειωμένοι με τα παιχνίδια αυτά δεν θα δυσκολευτούν καθόλου στη χρήση της.

Η εμφάνιση του οχήματος στην πιο αναπτυσσόμενη αγορά της αυτοκινητοβιομηχανίας αυτή τη στιγμή στον κόσμο κάνει πολλούς να θεωρούν οτι η κυκλοφορία του είναι προ των πυλών.
Πηγή: lifo.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ