Λέτε ψέματα στον/στη σύζυγό σας για τα χρήματα;

Τρεις στους δέκα ενήλικες που είτε είναι παντρεμένοι ή συζούν διαπράττουν μια μορφή οικονομικής απιστίας, κρύβοντας χρήματα, ή μη αποκαλύπτοντας αγορές που έχουν κάνει, και όχι μόνο. Κάποιοι προχωρούν ακόμη περισσότερο…

Σύμφωνα με έρευνα, το 7% δεν αποκαλύπτει κέρδη λαχείων ή κάποιο μπόνους που πήραν στη δουλειά τους, το 4% διατηρεί μυστικό τραπεζικό λογαριασμό ή λογαριασμό συνταξιοδότησης, και ένα άλλο 4% έχει αποσύρει στα κρυφά ένα σημαντικό ποσό από κοινό λογαριασμό.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα θέματα χρημάτων είναι οι πιο κοινές αιτίες καυγάδων μεταξύ των ζευγαριών, με μέσο όρο τρεις καυγάδες το μήνα.

Περισσότερο από το ένα τέταρτο, ή το 27% όσων είναι παντρεμένοι ή συζούν λένε ότι καβγαδίζουν για τα χρήματα περισσότερο από ο, τι καβγαδίζουν για οποιοδήποτε άλλο θέμα, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών και της εργασίας. Οι περισσότεροι καβγάδες γίνονται εξαιτίας απρόσμενων εξόδων, ανεπαρκών οικονομιών και διαφορών στις απόψεις, με τις «ανάγκες» να βρίσκονται απέναντι στα «θέλω».

Για να αποφεύγονται οι καβγάδες, τα ζευγάρια θα πρέπει να αποκαλύπτουν πλήρως την οικονομική τους κατάσταση, συμπεριλαμβανομένων των πιστωτικών καρτών και των τραπεζικών λογαριασμών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ