Β. Εξαρχος: Η χώρα χρειάζεται εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο και αποφασισμένο δίνει τη μάχη για τη νίκη. Με την παρουσία σας επιβεβαιώνετε ότι μας συνδέουν πολύ ισχυροί δεσμοί εκτίμησης και εμπιστοσύνης», ανέφερε ο Β. Εξαρχος μιλώντας στην κεντρική του προεκλογική συγκέντρωση. Παράλληλα υπογράμμισε ότι προσπάθησε και προσπαθεί να αγωνίζεται χωρίς εκπτώσεις σε θέματα αρχών και χωρίς αλαζονεία, επιδιώκοντας να έχουμε αυθεντικές, καθαρές σχέσεις συνεργασίας όντας αποφασισμένος και τώρα στα δύσκολα να συνεχίσει.

«Η πατρίδα μας βρίσκεται σε μία πολύ κρίσιμη καμπή. Η προσπάθεια που κάνουμε για την έξοδο της χώρας από την κρίση είναι πολύ μεγάλη. Γνωρίζουμε ότι οι αποφάσεις που υποχρεωθήκαμε να πάρουμε προκάλεσαν δυσκολίες στους πολίτες. Δυστυχώς μπροστά στην κατάσταση που κληρονομήσαμε δεν υπήρχαν πολλές επιλογές», τόνισε ο κ. Εξαρχος επισημαίνοντας ότι τον Οκτώβριο του 2009 η Νέα Δημοκρατία παρέδωσε στο ΠΑΣΟΚ μία ωρολογιακή βόμβα που απειλούσε να τινάξει στον αέρα τη χώρα, τη χώρα που ήταν σε κρίση, διότι τα προηγούμενα χρόνια σπατάλησε ευκαιρίες και πόρους στο όνομα μίας επίπλαστης ευδαιμονίας.

«Τώρα στα δύσκολα περισσότερο ίσως από ποτέ πρέπει να αποδείξουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Με ενότητα, με αποφασιστικότητα, με σύνεση και με αίσθημα ευθύνης πρέπει να προχωρήσουμε και θα προχωρήσουμε μπροστά.

Η χώρα θα βγει από την κρίση στηριζόμενη στις δικές της δυνάμεις αλλά και με την αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι απολύτως απαραίτητη. Εμείς θέλουμε η Ελλάδα να συμμετέχει ισότιμα στην Ευρώπη. Κεντρική μας επιλογή είναι η ισχυρή Ευρώπη, το Ενιαίο Ευρωπαϊκό νόμισμα, το ευρώ. Δεν είναι η Ελλάδα της δραχμής η δική μας πρόταση και επιλογή, όπως δεν είναι επιλογή και της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελληνίδων και των Ελλήνων, γιατί αυτή η επιλογή θα φέρει τη χώρα μας πολλές δεκαετίες πίσω. Η χώρα δεν μπορεί να παίξει με τη φωτιά.

Το ΠΑΣΟΚ δεν παίζει και δεν θα παίξει με την προοπτική και το μέλλον της χώρας. Έχουμε πλήρη συναίσθηση των θυσιών που έχουν κάνει και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι πολίτες γιατί δεν προερχόμαστε από οικονομικά τζάκια και δεν είμαστε κλεισμένοι σε γυάλινους πύργους», τόνισε ο κ. Εξαρχος.

Επίσης υποστήριξε ότι για την έξοδο από την κρίση, όπως κατ’ επανάληψη έχει αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλος,  η χώρα χρειάζεται ένα ρεαλιστικό και σύγχρονο Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης. «Η Ελλάδα της δημιουργίας και της παραγωγής, η Ελλάδα της απασχόλησης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ευνομίας είναι η Ελλάδα του μέλλοντος που εμείς οραματιζόμαστε. Γι’ αυτήν την Ελλάδα αγωνιζόμαστε.

Τώρα είναι η ώρα της μεγάλης τελικής αντεπίθεσης με αλήθεια, με ρεαλιστικό σχέδιο, με ενότητα, με συναίσθηση της ευθύνης μας απέναντι στη χώρα και στην παράταξη. Αγωνιζόμαστε με αισιοδοξία για να επιβεβαιωθεί η παράδοση που έχει δημιουργήσει η παράταξή μας, ο κάθε φορά πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να εκλέγεται πρωθυπουργός. Έτσι έγινε με τον ιδρυτή μας Ανδρέα Παπανδρέου, έτσι έγινε με τον Κώστα Σημίτη και τον Γιώργο Παπανδρέου έτσι μπορεί να γίνει και με τον Βαγγέλη Βενιζέλο», τόνισε ο κ. Εξαρχος.

Ο κ. Εξαρχος υποστήριξε ότι σε αυτή την κρίσιμη περίοδο προκειμένου η χώρα να βγει από την κρίση χρειάζεται κυβέρνηση συνεργασίας, χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση εθνικής ευθύνης  που να μπορεί να προωθήσει τις απαραίτητες αλλαγές και να κάνει πράξη το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης της χώρας. Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά γρήγορα και αποφασιστικά. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

«Για να είναι εφικτός ο σχηματισμός ισχυρής κυβέρνησης συνεργασίας, ισχυρής κυβέρνησης εθνικής ευθύνης πρέπει την Κυριακή το βράδυ το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτο κόμμα στη χώρα, πρώτο κόμμα και στο νομό Λάρισας.

Στο νομό Λάρισας που πιστεύω ότι μπορεί να αποτελέσει ένα σύγχρονο κέντρο ανάπτυξης στην Κεντρική Ελλάδα, ένα σύγχρονο παραγωγικό κέντρο, ένα σύγχρονο κέντρο δικτύων μεταφορών, υπηρεσιών, τηλεπικοινωνιών και γνώσεων.

Το πολιτικό μας σύστημα είναι Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, οι βουλευτές έως ότου αλλάξει το εκλογικό σύστημα εκλέγονται με σταυρό προτίμησης, γι’ αυτό σας ζητώ την προτίμηση που είναι επιλογή συνείδησης, είναι επιλογή του νου και της καρδιάς και της συναπόφασης να διεκδικήσουμε μία καλύτερη προοπτική για τη χώρα και το νομό Λάρισας που αγαπάμε.

Σας καλώ να δώσουμε τον αγώνα, μέχρι την Κυριακή το βράδυ που θα κλείσουν οι κάλπες δεν πρέπει να εφησυχάσουμε διότι όπως λέει ο πρόεδρός μας ο Βαγγέλης ο Βενιζέλος τώρα διαμορφώνονται οι τελικοί συσχετισμοί δυνάμεων.

Μέχρι την τελευταία ώρα, μέχρι το τελευταίο λεπτό πρέπει να προσπαθήσουμε να πείσουμε όσους προβληματίζονται ή έχουν αμφιβολίες, να τους πείσουμε ότι κρατούν το μέλλον της χώρας στα χέρια τους, ότι ψηφίζουν για την Ελλάδα του μέλλοντος.

Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

Ναι η Ελλάδα που αγωνίζεται μπορεί να πετύχει τους στόχους της,

Αυτό είναι το δικό μας μήνυμα.

Μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας.

Μήνυμα νίκης», κατέληξε ο κ. Εξαρχος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ