Τον ΣΘΕΒ επισκέφθηκε ο Χρ. Καλομπάτσιος

Ο υποψήφιος βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ. κ. Χρήστος Καλομπάτσιος, επισκέφθηκε τα γραφεία του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, όπου συναντήθηκε με το πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Απόστολο Δοντά και το γενικό διευθυντή του ΣΘΕΒ κ. Βασίλη Κωσταγιάννη…

Οι κκ. Απ. Δοντάς και  Βασ. Κωσταγιάννης ενημέρωσαν διεξοδικά τον κ. Καλομπάτσιο για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία και στη γενικότερη κρίση που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος. Ο κ. Καλομπάτσιος δήλωσε ότι η Ν.Δ. ως αυριανή κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, όπως δήλωσε  στο οικονομικό πρόγραμμα  που ανακοίνωσε στο Ζάππειο, μέσα στις έξι πρώτες εβδομάδες ένα από τα τέσσερα πολυνομοσχέδια που θα κατατεθούν θα αφορά την ανάπτυξη, την ανάκαμψη της οικονομίας και την καταπολέμηση της ανεργίας.

Επίσης θα γίνει αναθεώρηση και αξιοποίηση του ΕΣΠΑ με τη σύσταση υπουργικής επιτροπής για να επιταχυνθεί η απορρόφηση κονδυλίων.

Προβλέπεται μείωση φορολογικού συντελεστή και ενιαίος φόρος στις επιχειρήσεις 15%. Πρέπει να χρηματοδοτηθούν τα μεγάλα έργα υποδομής και οι οδικοί άξονες που έχουν σταματήσει οι εργασίες. Επίσης  προβλέπονται να γίνουν μεγάλα έργα με την σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικοί τομέα, επέκταση του fast track σε όλες τις επιχειρήσεις και δημιουργία  Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ