Το ΚΚΕ έξω από κάθε στρούγκα

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας

«Πηγαίνοντας πριν την κάλπη καλούμε τους εργαζόμενους να σκεφτούν, αυτό που λένε οι άλλοι για πρόταση συνεργασίας. Εμείς δεν έχουμε πρόγραμμα συνεργασίας διακυβέρνησης που το απευθύνουμε σε αυτά τα κόμματα. Στο λαό το απευθύνουμε. Γιατί καταλαβαίνουμε ότι ο λαός πρέπει να πρωταγωνιστήσει. Και το απευθύνουμε σε όλο το λαό, άσχετα με το τι ψηφίζει.

Οι άλλοι μεταξύ τους λένε ότι θέλουν να γίνει μια κυβέρνηση συνεργασίας. Θα το επιδιώξουν. Ποιο θα ήταν το σωστό; Πριν τις εκλογές να πάνε και να πούνε το εξής πράγμα: Εδώ μπορούμε να τα βρούμε, εκεί δεν μπορούμε, εμείς εν πάση περιπτώσει καταθέτουμε πρόγραμμα συνεργασίας προεκλογικά, όχι μετεκλογικά. Εδώ βγαίνει και ο Βενιζέλος και λέει θα απευθυνθώ στο ΚΚΕ! Για να δείτε δηλαδή το θράσος. Θα πάω, λέει, και στο ΚΚΕ. Πρόγραμμα συνεργασίας σημαίνει αμοιβαίες υποχωρήσεις. Όλοι κάτι θα βγάλουν από το πρόγραμμά τους.

Πρέπει να μας πουν, λοιπόν, τι θα βάλουν για τη συνεργασία. Και αυτό έπρεπε και πρέπει να το πουν προεκλογικά. Όχι τη Δευτέρα και βλέπουμε. Εμείς δεν τους απευθύνουμε πρόταση συνεργασίας, γιατί τους ξέρουμε. Την απευθύνουμε στο λαό. Και λέμε, βεβαίως, πολιτική συνεργασία χρειάζεται, πολιτική συμμαχιών χρειάζεται. Την απευθύνουμε όμως αυτή τη στιγμή, πού; Στην εργατική τάξη, στους αυτοαπασχολούμενους, στα φτωχά λαϊκά μικρομεσαία στρώματα της υπαίθρου και της πόλης. Γιατί αυτοί πρέπει να γίνουν οι αποδέκτες και οι διαμορφωτές μιας πλατιάς και ισχυρής συμμαχίας. Δεν την απευθύνουμε ούτε στο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στον Κουβέλη, ούτε στον Καμμένο, ούτε στον Σαμαρά, ούτε στον Βενιζέλο.

Αυτή η κυβέρνηση που μας προτείνουν να μπούμε μέσα, θα αυξήσει τους μισθούς των εργαζομένων, θα καταργήσει τους ασφαλιστικούς νόμους που ψηφίστηκαν, θα καταργήσει την κατάργηση των ΣΣΕ και τη δυνατότητα του εργοδότη να κάνει ατομική σύμβαση; Θα πάρει πίσω όλους τους νόμους που ψήφισαν από το 2009 και μετά; Αυτό το πρόγραμμα, αφού θέλουν συνεργασία, πρέπει να μας βάλουν. Να πουν ότι, κοιτάξτε να δείτε, ελάτε να συνεργαστούμε σε αυτά. Συγκεκριμένα. Οχι ότι θα τους πιστεύαμε και αν τα λέγανε. Αλλά είναι ενδεικτικό ότι ούτε καν τα λένε. Δεν τα ψελλίζουν.

Αλλά ποιος μπορεί να εμπιστευτεί μία κυβέρνηση, όταν του λένε ότι θα εξαρτηθεί τι θα κάνουμε από το αν τα κράτη – μέλη της ΕΕ, η Κομισιόν, η ΕΚΤ, το ΔΝΤ, συμφωνήσουν να αναδιαπραγματευτούμε;

Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, καλούμε πραγματικά, μέχρι την κάλπη, αυτό τον κόσμο που δεν έχει αποφασίσει ακόμα, που το ψάχνει να φύγει από το ΠΑΣΟΚ, να φύγει από τη ΝΔ, να πάει στον Καμμένο, να πάει στον Κουβέλη, να πάει στο ΣΥΡΙΖΑ, μήπως φτιάξουν μια κυβέρνηση, να ξέρει το εξής πράγμα: Χαντακώνεται. Και αν κάποτε περίμενε ένα, δύο, τρία χρόνια για να γίνει κοψοχέρης και να βλαστημήσει, γιατί δεν έκανε το τολμηρό βήμα, σήμερα η αφύπνιση και συνειδητοποίηση θα είναι πολύ πιο κοντά, γιατί ακριβώς τον κοροϊδεύουν. Σήμερα, ή θα τα χάσεις όλα, ή θα αποφασίσεις να αντεπιτεθείς με όρους ρήξης και σύγκρουσης μέσα στην Ελλάδα και έξω στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση.

Αν ο λαός σήμερα έχει ελπίδα να σωθεί, έχει ελπίδα να μην παραπλανηθεί, έχει ελπίδα να αντισταθεί και να διεκδικήσει, είναι το ΚΚΕ να είναι μέσα στο λαό, έξω από κάθε στρούγκα».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ