Φ. Σαχινίδης: Ψήφος στο ΠΑΣΟΚ για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες

Να μην πάνε χαμένες οι θυσίες που ο ελληνικός λαός έκανε τα προηγούμενα 2,5 χρόνια ζήτησε ο Φίλιππος Σαχινίδης μιλώντας στην προεκλογική του συγκέντρωση στο θέατρο «ΟΥΗΛ». Ενώπιον πλήθους ανθρώπων που προσήλθαν να τον ακούσουν αλλά και του συναδέλφου του στην κυβέρνηση Παπαδήμου, αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Σ. Ξυνίδη, του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Ν. Φαρμάκη και στελεχών του τοπικού ΠΑΣΟΚ, σε μια έντονη φορτισμένη βιωματικά από στήθους ομιλία ο Φιλ. Σαχινίδης τόνισε πως η χώρα βρέθηκε στη δίνη μιας χωρίς προηγούμενο κρίσης που ήταν όπως είπε κυρίως «κρίση αξιοπιστίας». Τονίζοντας πως ο λόγος του είναι λόγος αλήθειας υποστήριξε πως δεν πρόκειται να ισχυριστεί πως οι δύσκολες μέρες παρήλθαν. Είπε ωστόσο πως πλέον οι ενέργειες που έγιναν, σ’ ένα εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον, δίνουν το δικαίωμα στη χώρα να μπορεί να έχει προοπτική.

Αφού αναφέρθηκε εκτενώς στην πραγματικότητα που συνάντησε στο υπουργείο Οικονομικών από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα του υφυπουργού στην κυβέρνηση Παπανδρέου δηλαδή στον οικονομικό εκτροχιασμό που αντιμετώπιζε η χώρα αλλά και στον ολοένα ακριβότερο δανεισμό, εστίασε στα προβλήματα να πεισθούν οι εταίροι μας να μας στηρίξουν χωρίς να εκλάβουν ως ελληνικό μόνο το πρόβλημα αλλά ως κίνδυνο για το ίδιο το ευρώ που το χαρακτήρισε ως μια «μεγάλη κατάκτηση της Ευρώπης».

Στη συνέχεια ο κ. Σαχινίδης απέκρουσε τις αιτιάσεις ότι δεν υπήρξε διαπραγμάτευση ή ότι μπορούσαν να αποφευχθούν πολλά από τα όντως δύσκολα μέτρα που εκλήθησαν οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου να λάβουν. «Διαπραγματευθήκαμε σκληρά» τόνισε με έμφαση. «Και σε κάθε νέα διαπραγμάτευση επιχειρούσαμε να διορθώσουμε τα μέτρα που λαμβάνονταν».

Μόνιμο και σταθερό κριτήριο των επιλογών μας συνέχισε ο κ. Σαχινίδης ήταν «να κρατήσουμε τη χώρα όρθια».

Σήμερα μπορούμε με σιγουριά στους πολίτες που είδαν τους μισθούς και τις συντάξεις τους να μειώνονται πως με το πρόγραμμα που εφαρμόζει η χώρα του παρέχεται η ασφάλεια πως θα πληρωθεί αυτούς τους μισθούς και τις συντάξεις. Πως δεν θα γίνει το 1 εκ. ανέργων 2 και 3 εκατομμύρια.

Τέλος ο κ. Σαχινίδης αναφέρθηκε στην κρισιμότητα της αυριανής εκλογικής μάχης και ζήτησε από τους πολίτες να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ που  μπορεί να εγγυηθεί πως δεν θα διακυβευθεί η παρουσία της χώρας στην ευρωζώνη και με ολοκληρωμένο πρόγραμμα θα την οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ