Δήλωση Ηρ. Διώτη για το εκλογικό αποτέλεσμα

Την ικανοποίησή της για το εκλογικό αποτέλεσμα εκφράζει η νεοκλεγείσα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρτώ Διώτη σε δήλωσή της στην οποία αναφέρονται τα εξής:

“Ο ελληνικός λαός αποφάσισε με θάρρος και αξιοπρέπεια ότι δε θέλει το μέλλον του υποθηκευμένο στους δανειστές. Δε θέλει μισθούς της πείνας. Δε θέλει τα παιδιά του να ζήσουν στην ανεργία. Δε θέλει τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους.

Έστειλε το Μνημόνιο και τους εκβιασμούς πίσω, σε αυτούς που δημιούργησαν αυτή την κατάσταση και καταδίκασε την πολιτική τους. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για αριστερή έξοδο από την κρίση επιβραβεύτηκε και είμαστε πολύ συγκινημένοι γι αυτό. Χαιρετίζουμε το πείσμα και την ωριμότητα της ελληνικής κοινωνίας που έδειξε το δρόμο πέρα από κάθε αμφιβολία.

ΟΣΥΡΙΖΑ επιβραβεύθηκε και για την αγωνιστικότητα των ανθρώπων του, τις θέσεις του και τις προτάσεις του για μια έξοδο από το μνημόνιο και την κρίση προς όφελος της κοινωνίας, με προοπτική έναν καλύτερο κόσμο, όπου ο άνθρωπος θα είναι πάνω από τα κέρδη. Οι στιγμές είναι ιστορικές και δεν έχουν προηγούμενο. Το μήνυμα είναι πλέον πανίσχυρο και προς την Ευρώπη, και αυτό είναι τεράστιας σημασίας. Κανείς δε θα τολμήσει να εφαρμόσει μέτρα, παρ’ ότι θα προσπαθήσουν τις επόμενες μέρες να εκβιάσουν την κοινωνία με κάθε τρόπο. Δεν φοβόμαστε, δεν κάνουμε βήμα πίσω. Είπαμε ή αυτοί η εμείς, και το εννοούμε.  Θα βάλουμε όλες τις δυνάμεις μας για βρεθεί  λύση εκτός Μνημονίου, προς όφελος του κόσμου της εργασίας. Όμως δεν είμαστε χαρούμενοι και χαρούμενες γιατί ακόμα ζούμε σε μια χώρα με 1,5 εκατ. ανέργους, σε μια χώρα που μισθοί και συντάξεις έχουν κοπεί στη μέση, σε μια χώρα που οι φασίστες κατάφεραν να μπουν στο κοινοβούλιο. Η κοινωνία όμως είναι μαζί μας και θα γίνουμε πολύ περισσότεροι και περισσότερες τον επόμενο καιρό. Το’ χουμε ξαναπεί, μονόδρομοι δεν υπάρχουν. Αποφάσισαν χωρίς εμάς, προχωράμε χωρίς αυτούς.

Ιδιαίτερα στη Λάρισα, στην πατρίδα μου, θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τούς συμπολίτες και τις συμπολίτισσες για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν και τους υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε αυτό για το οποίο δεσμευτήκαμε”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ