«Όχι» στην πρόταση Σαμαρά για κυβέρνηση συνεργασίας είπε ο Α. Τσίπρας

Απέρριψε την πρόταση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά για κυβέρνηση συνεργασίας ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι οι προτάσεις Σαμαρά βρίσκονται στον αντίποδα των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ…

«Δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, αφού οι υπογραφές στο μνημόνιο δεν αποτελούν σωτηρία, αλλά τραγωδία» δήλωσε ο κ.Τσίπρας από τα γραφεία του κόμματός του, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ.

«Ο κ.Σαμαράς έχει υπογράψει όλα τα επώδυνα μέτρα που έρχονται στον ελληνικό λαό το επόμενο διάστημα. Δεν θα επαναφέρουμε τώρα από το παράθυρο αυτό που έδιωξε χθες ο λαός από την πόρτα με την ψήφο του» πρόσθεσε.

Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα συνεννόησης πρωτίστως με την Αριστερά. «Ζητήσαμε προεκλογικά εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης Αριστεράς για να απεμπλακούμε από το μνημόνιο. Το εννοούσαμε και το εννοούμε» είπε.

Ο κ.Τσίπρας μάλιστα έστειλε μήνυμα, όπως είπε και μέσα και έξω από τη χώρα «να σεβαστούν την εντολή του ελληνικού λαού έως ότου σχηματιστεί κυβέρνηση που θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Να μην διανοηθούν να ασκήσουν πιέσεις και εκβιασμούς» είπε.

Η πολιτική της λιτότητας απορρίφθηκε και ήρθε η ώρα άμεσα να αποσυρθεί, ανέφερε.

Περισσότερα: in.gr

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ