Ο ψυχολόγος Mellon Robert σε Βόλο και Λάρισα

O γνωστός ψυχολόγος Robert Mellon θα βρεθεί ως εισηγητής στις αίθουσες διαλέξεων των Ανοιχτών Λαϊκών Πανεπιστημίων του Βόλου την Τετάρτη 9 Μαΐου και της Λάρισας την Πέμπτη 10 Μαΐου. Ο Robert Mellon είναι Καθηγητής Κλινικής Ψυχολογίας με Πειραματικές Προσεγγίσεις Συμπεριφοράς του Τμήματος Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Σπούδασε ψυχολογία στο University of North Carolina στο Charlotte (B.A.) και στο Greensboro (M.A. και Ph.D). Ολοκλήρωσε την πρακτική άσκηση στην κλινική ψυχολογία στο New York University καθώς επίσης τις μεταδιδακτορικές σπουδές του στην πειραματική ψυχολογία στο State University of New York και στο Columbia University. Συγγραφέας δύο βασικών εγχειριδίων, το ερευνητικό του έργο εστιάζεται στην αξιολόγηση και στην πειραματική ανάλυση της συμπεριφοράς και στην εφαρμογή αυτής της επιστήμης στην ψυχοθεραπεία, στην εκπαίδευση και στη δημόσια πολιτική. Έχει διδάξει την ψυχολογία της συμπεριφοράς σε επτά πανεπιστήμια σε πέντε ηπείρους.

Ο τίτλος του θέματος που θα αναπτύξει έχει τον τίτλο:

 

«ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ»

Στην διάλεξή του στην Ακαδημία Πολιτών, ο καθηγητής Ρόμπερτ Μέλλον θα εισαγάγει την φιλοσοφία του συμπεριφορισμού και την επιστήμη της ανάλυσης συμπεριφοράς, έναν πρακτικά ωφέλιμο τρόπο για την αντιμετώπιση τέτοιων ερωτημάτων. Αντί να αποδίδει την συμπεριφορά σε υποθετικές, μυστηριώδεις δραστηριότητες του νου, της προσωπικότητας ή του χαρακτήρα, θα δούμε πως το κάθε ψυχολογικό φαινόμενο μπορεί να κατανοηθεί πιο ωφέλιμα μέσα από την μελέτη της μακροπρόθεσμης αλληλεπίδρασης του ατόμου με τα φυσικά γεγονότα της ζωής του (τα χαμόγελα, τα χαστούκια, τα θεάματα, τους ήχους κτλ.). Η γνώση αυτή μπορεί να βελτιώσει όχι μόνο την καθημερινή ζωή του καθενός μας, αλλά και την λειτουργία κοινωνικών θεσμών όπως το σχολείο, το σύστημα ψυχικής υγείας και τη φυλακή.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη έχουν ξεκινήσει η εγγραφές για τα νέα τμήματα του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου στο Βόλο και στη Λάρισα που θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο του 2012 και θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο του 2013 όπου θα αναπτυχθούν τέσσερεις θεματικές ενότητες από δύο που ήταν τις προηγούμενες χρονιές και είναι οι εξής:

1_ Iστορία & Ιστορία Τέχνης

2_Συμβουλευτική και Οικογενειακή Θεραπεία

3_ Λαογραφία

4_Παιδαγωγική Ψυχολογία & Ειδική Αγωγή

To κόστος των διδάκτρων είναι 80€ για όλο το έτος με επιλογή δύο ενοτήτων, 130€ με επιλογή τριών ενοτήτων και 150€ για την επιλογή και των τεσσάρων ενοτήτων. Τα μαθήματα θα γίνονται σε σύγχρονη αίθουσα με πληρότητα σε οπτικοακουστικά μέσα.

Πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν στο τηλ. 2421077433 από τις 09.00-13.00 & από 18.00-21.00 ή στο email: akadimiapoliton@gmail.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ