Τσίπρας: «Αν δεν δεχτούν οι ευρωπαίοι έχουμε ένα εξαιρετικό όπλο»

Θέλω μορατόριουμ για το χρέος δηλώνει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα La Stampa, την οποία αναδημοσιεύει η ΕΡΤ, ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνοντας έτοιμος να κυβερνήσει. Ακόμη δηλώνει έκπληκτος από το εκλογικό αποτέλεσμα: «Είμαι ακόμη έκπληκτος, αν και τις τελευταίες ημέρες είχαμε καταλάβει ότι η αποδοχή του κόσμου αυξανόταν. Ο ελληνικός λαός είπε όχι στο Μνημόνιο», λέει τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να στηρίξει ποτέ τα μνημόνια…

Σε ερώτηση για τα επόμενα βήματα του και τα μηνύματα του προς την Ευρώπη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι το πρώτο θα είναι το μορατόριουμ για το χρέος, το δεύτερο μια σοβαρή καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και μια πιο δίκαιη κατανομή του πλούτου, και το τρίτο αξιόπιστα προγράμματα για να ξαναρχίσει να αναπτύσσεται η οικονομία».

Στο καίριο ερώτημα για το αν θα βγει από το ευρώ  σε περίπτωση που η Ευρώπη πει όχι ο κ. Τσίπρας λέει «έχουμε ένα εξαιρετικό όπλο. Το έχει αναγνωρίσει, πλέον, και η ‘Αγκελα Μέρκελ: όταν πληγεί ένας στόχος, οι αγορές αναζητούν αμέσως το επόμενο. Πρόκειται για ευρωπαϊκή κρίση και ξεπερνιέται μόνο με ευρωπαϊκή λύση. Είναι ο λόγος για τον οποίο ζητήσαμε μια σύνοδο της Ένωσης, αφιερωμένη στο πρόβλημα του δημόσιου χρέους. Δεν βλέπετε ότι το μνημόνιο απέτυχε εντελώς, ότι εμείς οι Έλληνες δεν καταφέρνουμε να βγούμε από αυτή την τρομερή ύφεση; Όπου και αν πήγε να προτείνει τις συνταγές του, το ΔΝΤ προκάλεσε μόνο ζημιές και χρεοκοπίες».

Σε σχέση με πιθανή συμμαχία με το ΠΑΣΟΚ, τονίζει «δεν είναι εφικτή με αυτούς τους ηγέτες και όσο το κόμμα στηρίζει τα Μνημόνια. Αν όμως κάποιος πεισθεί ότι πρόκειται για αυτοκτονικό πρόγραμμα, είμαστε έτοιμοι να τον δεχθούμε».

Ακόμη σχολιάζει και την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη βουλή λέγοντας ότι τον ανησυχεί αλλά «γι’ αυτό φέρουν ευθύνη και η Νέα Δημοκρατία με το ΠΑΣΟΚ, που για να αποσπάσουν την προσοχή από το Μνημόνιο, βάσισαν την προεκλογική εκστρατεία και πάνω στον φόβο και στις πολιτικές κατά των μεταναστών».

Πηγή: lifo.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ