Μεσογειακό πρωτάθλημα πάλης στη Λάρισα

Με το σύνθημα «Μεσόγειος: θάλασσα φιλίας και συνεργασίας» θα διεξαχθεί στη Λάρισα από τις 18 έως τις 20 Μαΐου, μία σπουδαία διοργάνωση της ελευθέρας και της ελληνορωμαϊκής πάλης: το 3ο Μεσογειακό Πρωτάθλημα. Η παγκόσμια ομοσπονδία (FILA), στο ξεκίνημα μιας νέας ουσιαστικής και δημιουργικής συνεργασίας με τη διοίκηση της ΕΟ Φιλάθλων Πάλης (ΕΟΦΠ), αποφάσισε να αναθέσει στη χώρα μας τη διοργάνωση μιας τόσο σημαντικής αγωνιστικής εκδήλωσης.

Το θέαμα στα ταπί που θα στηθούν στη Λάρισα για το 3ο Μεσογειακό Πρωτάθλημα αναμένεται ιδιαίτερα συναρπαστικό, αφού θα συμμετέχουν παλαιστές που έχουν προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και στη θεσσαλική πρωτεύουσα θα έχουν μία ευκαιρία να «μετρήσουν» τις δυνάμεις τους. Ήδη, συμμετοχή έχουν δηλώσει 250 αθλητές και αθλήτριες ενώ στη Λάρισα θα βρεθούν εκπρόσωποι των περισσοτέρων χωρών που βρέχονται από τη Μεσόγειο.

Από τις 7 Μαΐου, στην Πορταριά του Βόλου, οι εθνικές ομάδες της Αιγύπτου και της Τυνησίας πραγματοποιούν κοινή προετοιμασία με τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης επέλεξε τη Λάρισα διότι, από τη στιγμή που δεν θα διεξαχθούν οι Μεσογειακοί Αγώνες, θέλησε να προσφέρει στους κατοίκους της την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία διοργάνωση παγκοσμίου κύρους. Μάλιστα, η περιφέρεια Θεσσαλίας και ο περιφερειάρχης, Κώστας Αγοραστός, είναι συνδιοργανωτής στους αγώνες.

Να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη χρονιά που θα διεξαχθεί Μεσογειακό Πρωτάθλημα Πάλης, το οποίο, πλέον, θεωρείται θεσμός.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ