Πολλοί αστυνομικοί ψήφισαν Χρυσή Αυγή

Ποσοστά έως και 24% έλαβε η Χρυσή Αυγή, όπως προκύπτει από την ανάλυση των ψήφων που έγινε σε 11 εκλογικά τμήματα της Α΄ Αθηνών – κυρίως στους Αμπελόκηπους και την Καισαριανή – όπου ψηφίζουν μαζικά περίπου 5.000 αστυνομικοί…

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Βήματος, στα περισσότερα από τα τμήματα στα οποία ψηφίζουν οι αστυνομικοί, το ποσοστό της Χρυσής Αυγής κυμαίνεται από 19-24% και είναι το μεγαλύτερο που παρατηρείται σε ολόκληρη την πρωτεύουσα.

Να σημειωθεί ότι η οργάνωση σε περιοχές όπως ο Άγ. Παντελεήμονας ή η Κυψέλη, όπου θεωρείται ότι έχει ισχυρά ερείσματα, συγκεντρώνει ποσοστό από 15 έως 18%.

Συγκεκριμένα, στα 11 αυτά εκλογικά τμήματα, τα οποία βρίσκονται στα σχολικά συγκροτήματα στην οδό Αμπελακίων 24 και στην οδό Πανόρμου, κοντά στην έδρα του Μεγάρου της ΕΛ.ΑΣ, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, ψηφίζουν – με βάση ειδικούς εκλογικούς καταλόγους – χιλιάδες αστυνομικοί που υπηρετούν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και σε υπηρεσίες όπως η Άμεση Δράση, η ΔΙΑΣ, η Ασφάλεια Αττικής και άλλες.

Σε αυτά, η Χρυσή Αυγή έρχεται πρώτο κόμμα, με ποσοστό που κυμαίνεται από 18,64% έως 23,67%.

Όπως αναφέρει το Βήμα, εάν συνυπολογισθεί ότι κατά μέσο όρο σε κάθε ένα από αυτά τα τμήματα, όπως προκύπτει εξάλλου και από τους εκλογικούς καταλόγους, ψηφίζουν περίπου 550-700 άτομα κι ο αριθμός των αστυνομικών που ψηφίζουν σε αυτά κυμαίνεται από 20% ως 30% επί του συνόλου των ψηφισάντων, τότε με την σχετική αναγωγή το ποσοστό των αστυνομικών που ψηφίζουν “Χρυσή Αυγή” κινείται μεταξύ του 45% και του 59%.

Εκτός τούτου, σε τέσσερα αστυνομικά τμήματα της Καισαριανής, που βρίσκονται δίπλα στην έδρα των ΜΑΤ, όπου και πάλι ψήφισαν αστυνομικοί της συγκεκριμένης αστυνομικής δύναμης, η «Χρυσή Αυγή» καταλαμβάνει ποσοστό από 13 έως 19%.

Πηγή: nooz.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ