Ολοκληρώνεται η παράκαμψη Ομολίου

Προς την ολοκλήρωσή του οδεύει το έργο της παράκαμψης του Ομολίου το οποίο θα διευκολύνει την πρόσβαση προς τα παράλια. Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή σύμβασης κατασκευής στο ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργο «Μετατόπιση Αγωγών Ύδρευσης και Συμπλήρωση Έργων Αποκατάστασης της Απορροής των Όμβριων στην Παράκαμψη Ομολίου», αρχικού προϋπολογισμού 330.000,00 ευρώ και ποσού σύμβασης 130.393,16 ευρώ.

Το έργο αποτελεί υποέργο της Πράξης του Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας «Παράκαμψη Ομολίου» και σκοπό έχει την εκτέλεση εργασιών μετατόπισης των αγωγών ύδρευσης, σε όλο το μήκος του υπό κατασκευή δρόμου της παράκαμψης Ομολίου. Περιλαμβάνει την κατασκευή των απαραίτητων χωματουργικών και μικρών τεχνικών έργων για την ολοκληρωμένη και απρόσκοπτη κατάληξη των όμβριων υδάτων παραπλεύρως της παράκαμψης λεκάνης απορροής προς τον Πηνειό ποταμό, για να μην κινδυνεύουν από πλημμύρα οι παρόδιες ιδιοκτησίες, καθώς και την αποκατάσταση της προσβασιμότητας των παροδίων ιδιοκτησιών λόγω της μεγάλης υπερύψωσης του υπό κατασκευή δρόμου από το φυσικό έδαφος.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Πρόκειται για μια περιβαλλοντική παρέμβαση που έχει σαν στόχο την αντιπλημμυρική προστασία των όμορων, με την υπό κατασκευή παράκαμψη, ιδιοκτησιών από τα όμβρια ύδατα. Με το έργο αυτό ολοκληρώνεται στο σύνολό της η παράκαμψη του Ομολίου και παραδίδεται ένα ασφαλές και σύγχρονο οδικό δίκτυο, που συμβάλλει στη βελτίωση της κυκλοφοριακής ικανότητας στο παραλιακό μέτωπο.

Φορέα Υλοποίησης του υπόψη έργου. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και Κύριος του έργου η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Μετά την έγκριση που δόθηκε, προχωράνε άμεσα οι διαδικασίες υπογραφής της σχετικής  Σύμβασης ώστε να υλοποιηθεί το έργο.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ