Επίδειξη αντιδημοκρατικότητας από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Τυρνάβου

Σε μια πρωτόγνωρα αντιδημοκρατική ενέργεια για τα δεδομένα προέδρου δημοτικού συμβουλίου προχώρησε χθες το βράδυ στη συνεδρίαση του οργάνου ο πρόεδρος του δ.σ. Τυρνάβου Δημήτρης Ζώης, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για τη συζήτηση ή μη εκτός ημερήσιας διάταξης του θέματος των τιμολογιών της ΔΕΥΑΤ για το 2011 σε Αμπελώνα και Βρυότοπο,που ζήτησε ο κ. Αθ. Νασίκας, τη διέκοψε μετά την καταμέτρηση των ψήφων της αντιπολίτευσης, επειδή εκείνη την ώρα έλειπαν από την αίθουσα σύμβουλοι της παράταξης του Ν. Μαλάκου, και αν ολοκληρωνόταν η διαδικασία της ψηφοφορίας, τότε το δημοτικό συμβούλιο θα συζητούσε το θέμα.

Μετά τη διακοπή της ψηφοφορίας και αφού σύμβουλοι έτρεχαν να επαναφέρουν στην αίθουσα συναδέλφους τους, ο πρόεδρος μόλις διαπίστωσε την ύπαρξη πλειοψηφίας κατά της συζήτησης του θέματος, που έβαλε ο κ. Νασίκας, συνέχισε σαν να μη συνέβη τίποτα την ψηφοφορία.

Η ενέργειά του αυτή όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε αντιδράσεις, ενώ σύμβουλος της αντιπολίτευσης σχολίασε με νόημα: “Είναι κατάντια να αναγκάζεται η πλειοψηφούσα παράταξη να μαζεύει τα μέλη της από τους διαδρόμους και τα πεζοδρόμια για να ψηφίσουν τα θέματα. Μάλιστα διαπιστώνεται ότι σε αρκετά σοβαρά ζητήματα χάνει την πλειοψηφία”.

Αναμφισβήτητα η ενέργεια του κ. Ζώη προσβάλλει τόσο τον ίδιο όσο και το ίδιο το σώμα και αποδεικνύει ότι ο πρόεδρος αλλά και ο δήμαρχος που είχαν κάνει σημαία τους το σύνθημα: “Οι διαμαρτυρόμενοι του Αμπελώνα δεν σέβονται τη δημοκρατία”, είναι οι πρώτοι που δεν τη σέβονται και οι πρώτοι που την ερμηνύουν κατά πώς τους βολεύει, εντάσσοντας για συζήτηση μόνο θέματα που δεν τους ενοχλούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος προέβαλε και απίστευτες δικαιολογίες για να μη μπει το θέμα των τιμολογίων προς συζήτηση, λέγοντας μάλιστα ότι θα έπρεπε να ενημερωθεί το προεδρείο νωρίτερα κάνοντας πως δεν γνωρίζει το δικαίωμα της αντιπολίτευσης να φέρνει όποτε θέλει προς συζήτηση θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ