Προβολή ντοκιμαντέρ για την αγωνιζόμενη Παλαιστίνη

Θέλοντας να συμβάλουν τόσο στη διατήρηση της μνήμης όσο και στην ενίσχυση της διεθνιστικής αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους, ο Σύλλογος Ιντιφάντα και ο Κοινωνικός Χώρος Para Tod@s στη Λάρισα (Θουκυδίδου 7 – Έξι δρόμοι) συνδιοργανώνουν προβολή του ντοκιμαντέρ: «Ο αγώνας του χωρίου Μπιλαΐν ενάντια στο Τείχος της ντροπής». Η προβολή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Μάη στις 20:00.

Την προβολή θα ακολουθήσει  ανοιχτή συζήτηση για την τρέχουσα κατάσταση της Παλαιστινιακής αντίστασης. Θα  παρευρεθουν  και  θα μιλησουν :  οι  Γιαννης  Αλμπανης  και  Αγγελα  Ιωαννιδου

“Στις 15 Μάη συμπληρώθηκαν 64 χρόνια από την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ. Στην πραγματικότητα, η ίδρυση του σιωνιστικού κράτους αποτέλεσε ένα αποικιοκρατικό έγκλημα, μια πραγματική Καταστροφή (Νάκμπα) για τον Παλαιστινιακό λαό. Τα νούμερα είναι χαρακτηριστικά: οι Ισραηλινοί (που δεν ξεπερνούν το 45% του πληθυσμού, παρά τον συνεχή εποικισμό) καταλαμβάνουν το 78% της ιστορικής Παλαιστίνη και περισσότεροι από 750.000 Παλαιστίνιοι διώχνονται βίαια από τα σπίτια τους -για να μην τους επιτραπεί να ξαναγυρίσουν ποτέ. Το Ισραήλ γεννήθηκε μέσα από την εθνοκάθαρση, τη βία και τη μαζική τρομοκρατία. Η 15η Μάη αποτελεί την ημερομηνία έναρξης της Παλαιστινιακής τραγωδίας.

Εξήντα τέσσερα χρόνια μετά, οι Παλαιστίνιοι συνεχίζουν την αντίσταση , επιμένουν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους στη ζωή, τη γη και την αξιοπρέπεια”, αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ