Την αντιπεριφερειάρχη επισκέφθηκε η Δρυάς

Την αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου επισκέφτηκαν χθες το πρωί στο γραφείο της ο πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό «Δρυάς». Ο πρόεδρος κ. Στ. Χλωρός ενημέρωσε την αντιπεριφερειάρχη για τα πορίσματα  ημερίδας που πραγματοποίησε το σωματείο με θέμα «Η Κοιλάδα των Τεμπών:Στάσεις Πολιτισμού», μέσα από την οποία προέκυψαν πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις για την πολιτιστική, περιβαλλοντική και αισθητική ανάδειξη της Κοιλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων, στην αναγκαιότητα δημιουργίας ενός φορέα διαχείρισης, που θα  προχωρήσει με συνολικό και όχι αποσπασματικό τρόπο στην αξιοποίηση της κοιλάδας, στη διατήρηση και ανάδειξη των ανασκαφικών χώρων και τη μετατροπή τους σε επισκέψιμα αρχαιολογικά πάρκα, στη διαμόρφωση μονοπατιών για πρόσβαση στην καρδιά της κοιλάδας, αλλά και στη δημιουργία «στάσεων» πολιτιστικής και περιβαλλοντικής ενημέρωσης.

Η κ. Καραλαριώτου έδειξε ενδιαφέρον για ορισμένες από τις προτάσεις του σωματείου για την πολιτιστική, περιβαλλοντική και αισθητική ανάδειξη της κοιλάδας και ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση του Δ.Σ. να επισκεφθεί  την κοιλάδα των Τεμπών σε μία διαφορετική ξενάγηση, μέσα από την οπτική ματιά της «Δρυάς».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ