5 Πράγματα που πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε

Όταν σκεφτόμαστε πώς θα γίνουμε ευτυχισμένοι, συνήθως σκεφτόμαστε πράγματα που πρέπει να πετύχουμε ή να προσθέσουμε στη ζωή μας. Ωστόσο, μερικές φορές το κλειδί για την ευτυχία είναι απλά να εγκαταλείψουμε ορισμένες απόψεις και συμπεριφορές. Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε, προκειμένου να γίνουμε πιο ευτυχισμένα άτομα…

Πρέπει να σταματήσουμε να κατηγορούμε τους άλλους. Όταν κατηγορούμε τους άλλους, αποφεύγουμε να αναλάβουμε την ευθύνη των πράξεών μας. Είναι πολύ πιο εύκολο να δείχνουμε με το δάχτυλο κάποιον ή κάτι άλλο, αντί να ψάχνουμε μέσα μας. Το να ρίχνουμε το φταίξιμο σε άλλους δεν είναι εποικοδομητικό. Δεν βοηθάει ούτε εμάς, ούτε το άλλο πρόσωπο – κανείς δεν κερδίζει στο παιχνίδι της επίρριψης ευθυνών. Το ποσό της ενέργειας και το άγχος που χρειάζεται για να κατηγορούμε κάποιον άλλον μας εμποδίζει να πάμε μπροστά και να βρούμε λύσεις.

Πρέπει να σταματήσουμε να έχουμε την ανάγκη να εντυπωσιάζουμε τους άλλους. Όταν δεχόμαστε το ποιοι είμαστε, και αγκαλιάζουμε τις ιδιορρυθμίες μας, τις αδυναμίες μας, τις δυνάμεις μας και τις ευαισθησίες μας, είμαστε πολύ πιο χαλαροί και νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας. Και όταν είμαστε σίγουροι για τον εαυτό μας, δεν δίνουμε σημασία στο πώς μπορεί να μας βλέπουν οι άλλοι.                                                                                                                                                                                                        Δεν Δεν μας ενδιαφέρει αν αρέσουμε σε κάποιον ή όχι, γιατί κατά βάθος γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι που μας κρίνουν λανθασμένα δεν έχουν καμία αξία για εμάς, δεν παίζουν ρόλο στη ζωή μας.

Πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε το θύμα. Η άποψη ότι είμαστε απλώς το αποτέλεσμα ενός συνόλου εξωτερικών μεταβλητών, μας κάνει να μην αναλαμβάνουμε εμείς τον έλεγχο της δικής μας ζωής μας. Είναι ατυχές το γεγονός ότι μερικές φορές άσχημα πράγματα συμβαίνουν στους καλύτερους ανθρώπους. Η ζωή μπορεί να είναι άδικη. Ωστόσο, το να κολλάμε στη νοοτροπία του θύματος δεν τροφοδοτεί την ικανότητά μας να κινούμαστε προς τα εμπρός.

Πρέπει να σταματήσουμε να νιώθουμε ότι δικαιούμαστε πράγματα, γιατί κανείς δεν μας οφείλει τίποτα. Κανείς. Όταν προσεγγίζουμε τη ζωή πιστεύοντας ότι μας οφείλονται πράγματα, το πιο πιθανό είναι ότι θα βρίσκουμε τον εαυτό μας απογοητευμένο ξανά και ξανά. Όταν είμαστε ευγνώμονες για ό, τι έχουμε, και βλέπουμε θετικά τα πράγματα, πολλές φορές θα βρεθούμε μπροστά σε ευχάριστες εκπλήξεις.

Πρέπει να σταματήσουμε να προσποιούμαστε. Σε μια κοινωνία όπου ανταμείβεται η τελειότητα, παίζουμε συνεχώς κάποιο ρόλο. Προσπαθούμε να δείξουμε στον κόσμο ότι είμαστε άψογοι με την ελπίδα ότι θα αρέσουμε και θα είμαστε αποδεκτοί. Αλλά η ομορφιά μας βρίσκεται στην ευαισθησία μας, στην αγάπη μας, τα βαθιά και πολύπλοκα συναισθήματα μας … στην ανθρωπιά μας. Όταν έχουμε αγκαλιάσει το ποιοι είμαστε και έχουμε αποφασίσει να είμαστε αυθεντικοί και όχι τέλειοι, εμείς οι ίδιοι δίνουμε την ευκαιρία στον εαυτό μας να δημιουργήσει μια πραγματική σχέση με τους άλλους. Δεν υπάρχει ανάγκη να παίζουμε θέατρο. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να προσποιούμαστε ότι είμαστε κάποιοι άλλοι. Είμαστε τέλειοι όπως είμαστε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ