Μ. Χαρακόπουλος: Η έξοδος από την ΕΕ νέα μικρασιατική καταστροφή

«Οι δυνάμεις του λαϊκισμού παραπλανούν συνειδητά τον ελληνικό λαό, καλλιεργούν φρούδες ελπίδες με σκοπό την υφαρπαγή της ψήφου του. Συνεχίζουν την τακτική Παπανδρέου. Από το «λεφτά υπάρχουν» πέρασαν στο «υπάρχουν πόροι», όπως λέει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Απειλώντας, βέβαια, με άστοχες δηλώσεις τους, τη μια τις καταθέσεις και την άλλη με αναγκαστικά δάνεια απ’ όλους τους Έλληνες». Τα παραπάνω τονίζει σε δήλωσή του ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, επισημαίνοντας ότι «το διακύβευμα των εκλογών του Ιουνίου δεν είναι απλά: σταθερότητα ή χάος, αλλά η αποτροπή της εξόδου της χώρας από την Ευρώπη, που θα ισοδυναμούσε με μια νέα μικρασιατική καταστροφή».

Όπως υποστηρίζει ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Λαρίσης «η Ευρώπη, τώρα, μας παρακολουθεί με ακόμη μεγαλύτερη δυσπιστία. Τα σενάρια εξόδου μας από το ευρώ και την ΕΕ δίνουν και παίρνουν σε όλα τα ξένα ΜΜΕ. Οι καταθέτες στην Ελλάδα πανικοβάλλονται. Έχουμε μπροστά μας μια προεκλογική περίοδο, στη διάρκειά της οποίας η οικονομία θα συνεχίζει να κλυδωνίζεται από την ύφεση. Γιατί η κρίση στην οικονομία δεν περιμένει την πολιτική κάνοντας διάλλειμα. Η έλλειψη ρευστότητας θα συνεχίζει να απειλεί τράπεζες και επιχειρήσεις. Επιχειρήσεις θα συνεχίζουν να κλείνουν, η ανεργία θα αυξάνεται, οι δείκτες θα καταρρέουν. Βέβαια, κάποιοι, ακόμη και τώρα συνεχίζουν να υπόσχονται τα απίθανα, χαϊδεύοντας αυτιά. Ελπίζω, να μην το πληρώσουμε πολύ ακριβά. Γιατί δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής από την καταστροφή. Υπάρχει, όμως ο δρόμος της επαναδιαπραγμάτευσης που υποστηρίζει σταθερά η ΝΔ και αισιοδοξούμε ότι μπορούμε να πετύχουμε σημαντικά αποτελέσματα».

Σύμφωνα με τον κ. Χαρακόπουλο «κατά τη μετεκλογική περίοδο αποκαλύφθηκε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει ούτε αξιόπιστο πρόγραμμα ούτε αίσθημα ευθύνης για να αναλάβει κυβερνητικό ρόλο. Αντίθετα, κινείται καιροσκοπικά και με ανέφικτες έως παράλογες υποσχέσεις επιδιώκει να παραπλανήσει τον ελληνικό λαό. Η στάση του αυτή δεν λαμβάνει υπ’ όψιν την τραγική θέση στην οποία βρίσκεται η χώρα και τον ουσιαστικό κίνδυνο να βρεθεί εκτός ευρώ και ΕΕ, εξέλιξη που θα σημάνει την καταστροφή και το κοινωνικό χάος. Η αποκάλυψη του πραγματικού προσώπου του ΣΥΡΙΖΑ και των θέσεων που πρεσβεύει αποδεικνύει την απόλυτη αναξιοπιστία τους, αφού δεν βασίζονται σε καμία ρεαλιστική εκτίμηση αλλά μόνον σε επιθυμίες και φαντασιώσεις των συνιστωσών του».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ