Tο «Λατινικό Μπλοκ» επιχειρεί να πάρει τον έλεγχο

Το «Λατινικό Μπλοκ» ή «Μπλοκ των Λατίνων» της ευρωζώνης επαναστατεί. Το τρίο των Γάλλων, Ιταλών και Ισπανών ηγετών – που υποστηρίζονται από τις μεγάλες δυνάμεις του κόσμου – θα πιέσουν για μια ριζική στροφή στην οικονομική στρατηγική της Ευρώπης στην κρίσιμη σύνοδο κορυφής την Τετάρτη…

Ο κ. Monti δήλωσε το Σαββατοκύριακο ότι “η είσοδος στο παιχνίδι” του κ. Hollande έχει αλλάξει την πολιτική δυναμική στην Ευρώπη. Έχει ένα σύμμαχο “στο ίδιο μήκος κύματος”.

Η δέσμη των μέτρων που θα προτείνουν οι τρεις ηγέτες, θα περιλαμβάνει την, σε επίπεδο ΟΝΕ, εγγύηση των τραπεζικών καταθέσεων με στόχο την ανάσχεση των απαιτήσεων για την πλήρη ενεργοποίηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ως δανειστής έσχατης ανάγκης.

Θα προτείνουν επίσης ευρωομολόγα για τη χρηματοδότηση των υποδομών, ένα είδος σχεδίου Μάρσαλ για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, ακόμη και αν τα μακροπρόθεσμα οφέλη θα χρειαστούν χρόνια για να φανούν.

Ενώ, λοιπόν, οι κινήσεις τους είναι διατυπωμένες σε διπλωματική γλώσσα, ο σαφής στόχος του Γάλλου πρωθυπουργού, François Hollande, του Ιταλού, Mario Monti, και του Ισπανού, Mariano Rajoy, είναι να πάρουν τον έλεγχο του διοικητικού μηχανισμού της ΕΕ από τη Γερμανία.

Περισσότερα: telegraph.co.uk

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ