Πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων στους απόρους, έτους 2013

Τις προτάσεις του για το πρόγραμμα της δωρεάν διανομής τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες πολιτών απέστειλε σήμερα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το Υπουργείο ζητά να περιληφθούν στο πρόγραμμα αυτό γαλακτοκομικά προϊόντα και ειδικότερα τυριά, ζυμαρικά, ρύζι και ελαιόλαδο, που θα διανεμηθούν κυρίως σε κοινωφελή ιδρύματα, προγράμματα της εκκλησίας και των Δήμων, άπορους, άστεγους και πολύτεκνες οικογένειες.

Το Υπουργείο ζητά επίσης να αυξηθεί ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος στα 30 περίπου εκ. €, λαμβάνοντας υπόψη τη δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Όπως τόνισε ο Υπουργός, καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας, «με την ευαισθητοποίηση όλων των πλευρών, της ΕΕ, της πολιτείας και των φορέων αλληλεγγύης, πρέπει να προστατεύεται το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα, που είναι η πρόσβαση σε επαρκή, ασφαλή και υγιεινή διατροφή. Πέρα από τις αναπτυξιακές πολιτικές απαιτείται η αποτελεσματική υποστήριξη κάθε Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε κάθε εποχή και κυρίως στη σημερινή εποχή της μεγάλης δυσπραγίας, όπου ο κοινωνικός ιστός απειλείται ακόμη περισσότερο».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com