Επιστροφή ΦΠΑ 750.000 ευρώ σε αγρότες του Τυρνάβου

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της επιστροφής του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ που υποβλήθηκε ως αίτημα στη Δ.Ο.Υ Τυρνάβου από τον Α.Σ.Ε.Π.Ο.Π .Η υπηρεσία του Συνεταιρισμού την Παρασκευή 18 ΜΑΊΟΥ κατέβαλλε σε συνεργασία με το κατάστημα της ATE Bank στον Τύρναβο στους πρώτους 153 δικαιούχους τα αναλογούντα ποσά επιστροφής με το σύνολο του ποσού να ανέρχεται στις 450.000 ευρώ.

Η διαδικασία των πληρωμών ολοκληρώθηκε την Τρίτη 22 Μαΐου  και ήδη στα βιβλιάρια των παραγωγών κατατέθηκε το συνολικό ποσό των 750.000,00 ευρώ με το σύνολο των τελικών δικαιούχων ν’ ανέρχεται στους 350.

Τα ανωτέρω ποσά έρχονται σε μια εποχή όπου οι αυξημένες ανάγκες για εργατικά & φυτοφάρμακα, λιπάσματα απαιτούν αυξημένα κονδύλια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αγρότες  του ειδικού καθεστώτος που λαμβάνουν ΦΠΑ  άνω των 10.000 ευρώ εισπράττουν το ποσό  μετά από τον απαραίτητο έλεγχο από το ταμείο της Δ.Ο.Υ  ενώ το επόμενο διάστημα θα ξεκαθαριστούν οι εκκρεμότητες 40 παραγωγών  που δεν υπέβαλλαν Δήλωση  Καλλιέργειας το έτος 2011 καθώς και μέρος εξ’ αυτών εμφάνιζε απόκλιση αδικαιολόγητη σε σχέση με την ασφαλιστική αξία του ΕΛΓΑ κάτι που αναμένεται ότι θα ξεπεραστεί το επόμενο διάστημα. 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ