Πληρωμές 1,1 εκ. ευρώ για προγράμματα μείωσης νιτρορύπανσης

Οικονομική «ανάσα»  ύψους 1.091.440,35 εκ. ευρώ αναμένεται να πάρουν πολύ σύντομα οι παραγωγοί του νομού Λάρισας που είναι ενταγμένοι στα προγράμματα μείωσης της νιτρορύπανσης περιόδου 2011. Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας ολοκλήρωσαν την επεξεργασία κι έστειλαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ τις καταστάσεις πληρωμής για έλεγχο.

Πιο συγκεκριμένα, από το σύνολο των 1103 αιτήσεων του παλιού προγράμματος για το έτος πληρωμής 2011, έχουν ήδη ελεγχθεί οι 700, ενώ έχουν αποσταλεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ για πληρωμή 221 αιτήσεις δικαιούχων παραγωγών με ποσό πληρωμής 1.091.440,35 ευρώ

Παράλληλα, το αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας επεξεργάζεται τόσο τις υπόλοιπες αιτήσεις, όσο και τις αιτήσεις των νέων αγροπεριβαλλοντικών προγραμμάτων.

Σε σχετική δήλωσή της η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου επισημαίνει:«Η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας συνεχίζει την προσπάθεια ώστε οι διαδικασίες για την πληρωμή των δικαιούχων αγροτών να προχωρήσουν γρήγορα και να αποσταλούν άμεσα στον ΟΠΕΚΕΠΕ και οι υπόλοιποι φάκελοι. Ταυτόχρονα, οι υπηρεσίες μας επεξεργάζονται και τις αιτήσεις των νέων αγροπεριβαλλοντικών προγραμμάτων. Η στήριξη του αγροτικού κόσμου της περιοχής μας και η ενίσχυση του εισοδήματός του,  αποτελεί για εμάς άμεση προτεραιότητα».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ