Ο τυχερός είναι ο Mark Zuckerberg

Η Priscilla Chan παντρεύτηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο τον επί πολλά χρόνια φίλο της, ιδρυτή του Facebook, Mark Zuckerberg, και έμοιαζε πραγματικά με νύφη παραμυθιού. Η Priscilla είναι το παιδί του κινεζο-βιετναμέζου Dennis Chan, ο οποίος έφτασε στην Αμερική με την οικογένειά του στη δεκαετία του εβδομήντα, αφού πέρασε ένα χρόνο σε στρατόπεδο προσφύγων…

Αργότερα ο Dennis Chan, μάζεψε αρκετά χρήματα και κατάφερε να ανοίξει ένα κινέζικο εστιατόριο, όπου δούλευε 18 ώρες την ημέρα, ελπίζοντας ότι η πρωτότοκη κόρη του θα ζήσει μια μέρα το αμερικανικό όνειρο.

Την Priscilla μεγάλωσε κυρίως η γιαγιά της, καθώς η μητέρα της, Yvonne, εργαζόταν επίσης πολλές ώρες την ημέρα.

Στο Δημόσιο σχολείο της πόλης Quincy, κοντά στη Βοστώνη, όπου πήγαινε η Priscilla, γρήγορα έγινε σαφές το πόσο αποφασισμένη ήταν να πετύχει στη ζωή της.

Ο Peter Swanson, καθηγητής επιστημών και προπονητής τένις, είπε: «Ήρθε σε μένα κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους στο σχολείο μας, όταν ήταν 13 ετών, και είπε, «Τι πρέπει να κάνω για να μπω στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ”;

»Έμεινα έκπληκτος. Σε όλα μου τα χρόνια σα δάσκαλος, ποτέ, κανένα 13χρονο δεν μου είχε κάνει τέτοια ερώτηση. Ήξερε τι ήθελε, ακόμα και τότε. Εγώ την ενθάρρυνα να γίνει μέλος της ομάδας τένις, επειδή ήξερα ότι το Χάρβαρντ θα απαιτούσε να έχει ένα ολοκληρωμένο και γεμάτο βιογραφικό ».

Και πρόσθεσε: «Την μεγάλωσε η κινέζα γιαγιά της, που δεν μιλούσε Αγγλικά. Ήταν μια πολύ αξιοπρεπής γυναίκα, που σαφώς είχε τεράστια επιρροή στη ζωή της Priscilla. Η γιαγιά ήταν το συναισθηματικό της στήριγμα. Οι γονείς της εργάζονταν πολλές ώρες την ημέρα στο εστιατόριο.

»Η Priscilla δούλεψε απίστευτα σκληρά κατά τη διάρκεια των σπουδών της και αρίστευσε.

»Ήταν σαφές ότι επρόκειτο για φτωχή οικογένεια, που ήταν όμως όλοι έτοιμοι να εργαστούν σκληρά για να πετύχουν στη νέα τους ζωή στην Αμερική.

»Η Priscilla είχε το κίνητρο μέσα της. Έκανε ό, τι χρειαζόταν για να κάνει το βιογραφικό της ελκυστικό στο Χάρβαρντ. Έγινε μέλος στη λέσχη του τένις και, αν και δεν ήταν ιδιαίτερα χαρισματική ως αθλήτρια, με σκληρή εξάσκηση, βελτιώθηκε. Όταν μπήκε στο Χάρβαρντ έτρεξε με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά και μου είπε: «Δείτε, σας είπα ότι θα μπω στο Χάρβαρντ!”

»Ο κόσμος λέει πόσο τυχερή είναι που παντρεύτηκε τον Mark Zuckerberg, αλλά ο ίδιος ξέρει καλά, ότι εκείνος είναι ο τυχερός. Η Priscilla είναι η απόλυτη ενσάρκωση του αμερικανικού ονείρου. Οι γονείς της ήρθαν με σχεδόν τίποτα και η κόρη τους έχει παντρευτεί έναν αυτοδημιούργητο δισεκατομμυριούχο. Δεν γίνεται καλύτερα».

Περισσότερα: dailymail.co.uk

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ