Διαμορφώθηκαν πέντε νέα αλσύλλια στην Γιάννουλη

Πέντε νέα μικρά αλσύλλια διαμορφωθήκαν από την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων στην δημοτική κοινότητα της Γιάννουλης. Ο συνολικός αριθμός των δένδρων που φυτεύτηκαν στους πέντε νέους χώρους πρασίνου ξεπερνά τα 250 ενώ η συνολική έκταση των χώρων ανέρχεται στα 12.000 τετραγωνικά μέτρα δηλαδή έκταση ίση περίπου με 12 στρέμματα.

Η επιλογή των χώρων έγινε σε συνεργασία με το συμβούλιο και τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Γιάννουλης ενώ η διαμόρφωση τους έγινε με ξεχωριστό για κάθε περίπτωση κηποτεχνικό σχέδιο φύτευσης που συνέταξε το επιστημονικό προσωπικό του τμήματος περιβαλλοντικών παρεμβάσεων και μελετών της Υπηρεσίας Πρασίνου, του οποίου προΐσταται η κυρία Χρυσάνθη Μπεργιάννη.

Τα είδη των δένδρων που επιλέχθηκαν ήταν η Μελικοκιά, η Ψευδομελιά, η Λυκιδάμβαρη, η Ελευθερία και το Πλατάνι τα οποία προέρχονται από την παραγωγή των δύο δημοτικών φυτωρίων του Δήμου Λαρισαίων που ελέγχονται από την Υπηρεσία Πρασίνου. Η επιλογή τους έγινε με βάση τις αρχές της οικολογίας και τις τοπικές κλιματικές συνθήκες αλλά και την αποδεδειγμένη καλή προσαρμογή και «συμπεριφορά» των παραπάνω ειδών στις συνθήκες της πόλης ειδικότερα κατά τα πρώτα χρόνια της ανάπτυξης τους. Οι χώροι θα αρδεύονται αρχικά από την υδροφόρα του δήμου Λαρισαίων ενώ σταδιακά θα εγκατασταθεί σε όλους ελεγχόμενο αυτόματο σύστημα ποτίσματος.

 

Μιλώντας για το θέμα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Άρης Γαλάτος υπογράμμισε τα εξής « τα πέντε νέα Αλσύλλια που δημιουργήσαμε στην δημοτική κοινότητα της Γιάννουλης έγιναν με βάση τις δυνατότητες της Υπηρεσίας Πρασίνου αλλά και την ιεράρχηση των αναγκών της περιοχής που προήλθαν από την πρόταση του τοπικού συμβουλίου. Ουσιαστικά πρόκειται για κοινόχρηστους χώρους πρασίνου όπως εξάλλου προβλέπονταν από το σχέδιο πόλης της Γιάννουλης. Η επιλογή μας να τους μετατρέψουμε όλους σε μικρά Αλσύλλια εφαρμόζοντας απλά αλλά αποτελεσματικά σχέδια φύτευσης, χωρίς την χρήση σκληρών υλικών, πρόσθεσε στην ευρύτερη περιοχή 12 στρέμματα πρασίνου που σε μερικά χρόνια θα είναι πραγματικοί πνεύμονες οξυγόνου σε μια κοινότητα της οποίας ο πληθυσμός αυξάνει συνεχώς ». Συνεχίζοντας παρότρυνε τους κατοίκους της περιοχής να προστατεύσουν και να συνδράμουν στην φροντίδα των νέων χώρων πρασίνου , ειδικά κατά τα πρώτα κρίσιμα χρόνια της ανάπτυξης των δένδρων ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον πρόεδρο και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου για την άψογη συνεργασία όσο και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Υπηρεσίας Πρασίνου για την εξαιρετική όπως την χαρακτήρισε μελέτη και εφαρμογή της δημιουργίας των πέντε νέων Αλσυλλίων στην περιοχή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ