Οικολόγοι Πράσινοι κατά Κ. Τζανακούλη

Βολές κατά του δημάρχου Λάρισας για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το αποχετευτικό δίκτυο της πόλης εξαπολύουν με αφορμή την πλημμύρα του Σαββάτου οι Οικολόγοι Πράσινοι. σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν τα εξής:

“Στην τελευταία καταιγίδα που έπληξε την πόλη της Λάρισας είδαμε το αποχετευτικό σύστημα της πόλης να μην αντέχει με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν πολλά κτίρια. Όταν βυθίζεται μια ολόκληρη συνοικία (του Αγ. Νικολάου) στο κέντρο της πόλης μέσα στο νερό, δεν αρκεί να απαντά ο Δήμαρχος με το ότι «έγιναν κακοτεχνίες»! Η υπόγεια διάβαση της Φαρσάλων, για μια ακόμη φορά ήταν αδιάβατη, είχαμε μάλιστα ακόμα και εγκλωβισμούς αυτοκινήτων. Θα πρέπει άραγε να θρηνήσουμε θύματα για να γίνουν επιτέλους τα άκρως αναγκαία έργα; Ο καιρός αλλάζει. Άραγε δεν πρέπει κι εμείς να πάρουμε τα ανάλογα μέτρα προστασίας της πόλης και των πολιτών;

Θα πρέπει να λάβει υπόψη η δημοτική αρχή ότι παρόμοια φαινόμενα εμφανίζονται μια φορά το χρόνο σύμφωνα με μετεωρολόγο της ΕΜΥ. Συνεπώς το «τυχαίο» κακό όταν επαναλαμβάνεται, δεν είναι καθόλου τυχαίο και επισημαίνει ότι υπάρχουν ευθύνες και αρμόδιοι ονοματεπώνυμα. Εξάλλου αυτές οι επικλήσεις για αόριστες ευθύνες κάποιων άλλων (συνήθως της κεντρικής εξουσίας), μας οδήγησαν στην οικονομική και οικολογική μας χρεοκοπία”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ