Δ. Γόντικας: Τα προβλήματα του λαού λύνονται με επαναστατικό τρόπο

«Στη χώρα μας μπορεί να αναπτυχθεί μια σύγχρονη αγροτική παραγωγή που να λύσει οριστικά το πρόβλημα της διατροφής για το λαό, με φθηνά και ποιοτικά προϊόντα.Να τροφοδοτεί αντίστοιχα τη βιομηχανία με πρώτες ύλες και να αναπτυχθεί η βιομηχανία μεταποίησης αγροτικών προϊόντων.

Να αναπτυχθεί η κτηνοτροφία, η αλιεία, εκμετάλλευση των δασών και φυσικών πλεονεκτημάτων της χώρας με σεβασμό στο περιβάλλον», τόνισε χθες από τη Λάρισα το μέλος του Π.Γ. του ΚΚΕ Δ. Γόντικας επισημαίνοντας ότι μια τέτοια ανάπτυξη θα εξασφαλίσει σίγουρη δουλειά και ικανοποιητικό εισόδημα, αξιοπρεπή ζωή για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και πολλά άλλα.

«Δεν υπάρχουν πλέον πολλές επιλογές. Ή θα δεχθούν πλήγμα αποφασιστικό οι παράγοντες που στέκονται φρένο στην ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής προς όφελος του λαού ή η κατάσταση θα πηγαίνει δραματικά προς το χειρότερο. Αυτό το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί από τα πάνω. Από κυβερνήσεις που αποδέχονται τις δεσμεύσεις της ΕΕ, της ΚΑΠ, των μνημονίων.

Πώς θα λυθεί το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας που θα μεγαλώνει συνεχώς και καταδικάζει τη νεολαία σε τραγικά αδιέξοδα;

Μόνο με την ολόπλευρη ανάπτυξη όλων των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας και με κίνητρο τις ανάγκες του λαού. Δηλαδή με σχέδιο.

Αλλά μια τέτοια ανάπτυξη την εμποδίζουν οι σύγχρονοι τσιφλικάδες, οι καπιταλιστές και η ΕΕ.» υποστήριξε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι η χώρα θέλει κυβέρνηση που θα εκφράζει το λαό και θα είναι αποφασισμένη να καταργήσει μνημόνια και δεσμεύσεις, αποφασισμένη να συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα. Μιλάμε για άλλο δρόμο ανάπτυξης.

«Αυτή την κυβέρνηση και μόνο αυτή μπορεί να στηρίξει το ΚΚΕ. Για μια τέτοια εξουσία παλεύει. Εξουσία και κυβέρνηση του λαού. Το ΚΚΕ δεν πρόκειται ποτέ να εξαπατήσει το λαό με ψεύτικες υποσχέσεις. Ποτέ δεν το έκανε» σημείωσε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ότι γι αυτούς τους λόγους  το ΚΚΕ δεν δέχεται να πάρει μέρος σε κυβέρνηση με δυνάμεις που προσκυνούν την ΕΕ, τους καπιταλιστές,

που πατάνε σε δυο βάρκες.

Ο κ. Γόντικας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ αλλά και στη ΔΗΜΑΡ υπογραμμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προχωράει πολύ γρήγορα και προσαρμόζεται στο νέο του ρόλο, καθώς μυρίζεται κυβέρνηση.

«Εχει δώσει εξετάσεις διαβεβαιώσεις και  όρκους πίστης ότι δεν πρόκειται να θίξει το καπιταλιστικό σύστημα τα ιερά και το όσια του, τη θέση της Ελλάδας στην ΕΕ. Δίνει διαβεβαιώσεις ότι μπορεί να το διαχειριστεί καλύτερα», υποστήριξε.

Τέλος τόνισε ότι τα προβλήματα του ελληνικού λαού είναι πλέον γόρδιος δεσμός και δεν λύνονται από εκλογές σε εκλογές και με κυβερνήσεις διαχείρισης.

«Λύνονται με τρόπο αληθινά επαναστατικό, ανατρεπτικό. Όχι με αυταπάτες, συμβιβασμούς και υποταγή αλλά με ανάταση του εργατικού και λαϊκού κινήματος, με απόφαση για σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα που θα οδηγήσει σε νίκες μέχρι το τέλος. Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να εμπνεύσει και να τροφοδοτήσει ένα τέτοιο κίνημα.

Η ανάγκη άλλου δρόμου ανάπτυξης δεν είναι μακρινό πρόβλημα, δεν είναι πρόβλημα του μακρινού μέλλοντος. Είναι άμεσο και επείγον ζήτημα.

Είναι συκοφαντία σε βάρος του Κόμματος ότι δεν νοιαζόμαστε για τα άμεσα προβλήματα που απασχολούν το λαό.

Δεν ξεχωρίζουμε το σήμερα από το αύριο» κατέληξε ο κ. Γόντικας κάνοντας αναφορά για τους αγώνες του ΚΚΕ δίπλα στους εργαζόμενους τους άνεργους τους συνταξιούχους τους αγρότες τους μικρομεσαίους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ