Σφαγή στη Φυσική αφού το 80% έγραψε κάτω από την βάση

Κάτω από την βάση έγραψε το 80% των μαθητών στην Φυσική, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τα βαθμολογικά κέντρα και μάλιστα οι περισσότεροι υποψήφιοι έχουν γράψει 6 και 7 στα 20. Την ίδια ώρα λόγω του επίμαχου θέματος Γ4 γονείς απειλούν με προσφυγή ακόμα και στο ΣτΕ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη πειραματική βαθμολόγηση γραπτών Φυσικής είχε δείξει ότι μόλις το 12% των υποψηφίων είχαν λύσει το επίμαχο ερώτημα Γ4 Αν ισχύουν τα στοιχεία αυτά για τις Πανελλήνιες τότε επιβεβαιώνεται η εκτίμηση που είχε εκφραστεί από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών λίγο μετά την εκφώνηση των θεμάτων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Παναγιώτης Φυλντήσης, είπε ότι το ποσοστό αποτυχίας κυμαίνεται μεταξύ 70 με 80%.

Είπε επίσης ότι ο μέσος όρος των γραπτών είναι κάτω από τη βάση μεταξύ 6 ή 7 με άριστα το 20.

Υπενθυμίζεται ότι η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν – αποφάσισε τελικά να βαθμολογηθεί κανονικά το ερώτημα Γ4 καθώς έκρινε ότι η ελλιπής διατύπωση του ερωτήματος (Γ4) δεν επηρέασε την απόδοση των υποψηφίων.

Αύριο, Παρασκευή οι υποψήφιοι διαγωνίζονται στα Λατινικά θεωρητικής κατεύθυνσης, Χημεία θετικής κατεύθυνσης, Χημεία και Ηλεκτρολογία τεχνολογικής κατεύθυνσης.

Πηγή: newsit.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ