Εισιτήριο χωρίς επιστροφή για τον Κόκκινο Πλανήτη

Εάν χρωστάτε σε κάποιον πολλά χρήματα ή ο συγκάτοικος σας ή ο φίλος / φίλη σας είναι πολύ ενοχλητικοί – υπάρχει λύση! Απλώς βιαστείτε να τους πείτε για αυτή τη μοναδική ευκαιρία να παραμείνουν για πάντα χαραγμένοι στην μνήμη της ανθρωπότητας…


Το βασικό πρόβλημα με τις πτήσεις στον Άρη ήταν πάντοτε η επιστροφή του πληρώματος. Όσοι ασχολούνται όμως με το Mars One, το έλυσαν με έναν μάλλον απλό τρόπο: το πλήρωμα των εθελοντών θα μεταναστεύσει εκεί.

Το Mars One είναι ένα φιλόδοξο σχέδιο των Ολλανδών για δημιουργία ανθρώπινης αποικίας στον Άρη, το 2023. Η ομάδα πίσω από το Mars One παρουσίασε ένα εκπληκτικό σχέδιο για τη δημιουργία ενός ανθρώπινου οικισμού στον κόκκινο πλανήτη σε περίπου μια δεκαετία. Το πιο περίεργο μέρος του σχεδίου είναι ότι οι εθελοντές θα πρέπει να παραμείνουν στον Άρη για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Οι διοργανωτές αυτού του σαφάρι παραδέχονται ότι η διατήρηση της ανθρώπινης ζωής στον Άρη δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά είναι πολύ ευκολότερο και ασφαλέστερο από το να φέρουν το πλήρωμα πίσω στη Γη.

Η πρώτη ομάδα των τεσσάρων εθελοντών «Αρειανών»  θα φτάσει μετά από επτά μήνες ταξίδι.
Οι αστροναύτες θα περάσουν επτά μήνες μαζί σε ένα μικρό χώρο – χωρίς καμία πολυτέλεια ή διακοσμητικά στοιχεία.

Οι μελλοντικοί Αρειανοί θα έχουν μόνο κονσέρβες, θα ζουν μέσα στο θόρυβο εξαιτίας των ανεμιστήρων και του εξοπλισμού, και θα έχουν τρεις ώρες καθημερινής άσκησης για να διατηρηθεί η μυϊκή τους μάζα.

Αλλά οι σωματικές δοκιμασίες δεν θα είναι το πιο σοβαρό πρόβλημα – το πλήρωμα θα αντιμετωπίσει επίσης σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Πέρυσι, στο ρωσικό πείραμα Mars-500, συμμετείχαν 6 εθελοντές οι οποίοι πέρασαν 520 ημέρες απομονωμένοι σε ένα χώρο σαν διαστημόπλοιο, προσομοιώνοντας ένα ταξίδι στον Κόκκινο Πλανήτη. Αποδείχθηκε ότι η παραμονή σε ένα μεταλλικό κουτί για αρκετούς μήνες προκαλεί έντονο άγχος.

Μόλις το πλήρωμα φτάσει στον πλανήτη, θα έχουν στη διάθεσή τους ένα ευρύχωρο καθιστικό, που θα είναι συνολικά πάνω από 200 τετραγωνικά μέτρα.

Μέσα στον οικισμό θα έχουν φουσκωτές κατασκευές που θα περιέχουν υπνοδωμάτια, χώρους εργασίας, ένα καθιστικό και μια «μονάδα παραγωγής φυτών”, όπου θα καλλιεργούν τα λαχανικά τους.

Θα είναι επίσης σε θέση να κάνουν ντουζ, να μαγειρεύουν φρέσκα τρόφιμα (που θα καλλιεργούν οι ίδιοι), να φορούν κανονικά ρούχα, και γενικά να ζουν μια τυπική μέρα.

Αφού τακτοποιηθούν, θα αρχίσουν τη διερεύνηση του εδάφους και θα περιμένουν να δουν ποιος θα τους επισκεφτεί πρώτος: συνάδελφοί τους από τη Γη, οι οποίοι υποτίθεται ότι θα πηγαίνουν για να ενταχθούν στην αποικία κάθε δύο χρόνια – ή ίσως κάποιοι άλλοι περίεργοι επισκέπτες από γειτονικούς γαλαξίες

Δεδομένου ότι ο άνθρωπος έχει πάει μόνο στο φεγγάρι μέχρι τώρα – και πουθενά άλλού τα τελευταία 40 χρόνια – το σχέδιο θεωρείται πολύ φιλόδοξο.

Ο ιδρυτής του Mars One, ο Bas Lansdorp, υπόσχεται ότι θα είναι το πιο ελκυστικό Reality Show. Σύμφωνα με το σχέδιο, όλος ο κόσμος θα συμμετέχει. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο θα μπορούν να παρακολουθούν, αλλά και να βοηθούν στην επιλογή των ομάδων των νέων εποίκων.

Έτσι, εάν έχετε ακόμα κάτι που σας προσελκύει εδώ στη Γη, μπορείτε απλά να παρακολουθήσετε την κοσμική περιπέτεια από τον καναπέ σας απολαμβάνοντας μια πίτσα.

Πηγή: RT

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ