Συστατικό του Γάλακτος προστατεύει από την παχυσαρκία

Ένα φυσικό συστατικό, το nicotinamide riboside, που βρίσκεται στο γάλα μπορεί να προστατεύσει από την παχυσαρκία. Οι ερευνητές οι οποίοι αναφέρουν τα ευρήματά τους στο Cell Metabolism του Ιουνίου, αντιμετωπίζουν το nicotinamide riboside σαν ένα νέο είδος βιταμίνης...

Οι ερευνητές εντόπισαν αυτό το συστατικό, καθώς έψαχναν για εναλλακτικούς τρόπους για να ενισχύσουν το γνωστό SIRT1 γονίδιο, το οποίο ωφελεί τόσο το μεταβολισμό, όσο και τη μακροζωία.

Ο ερευνητής Johan Auwerx της Ecole Polytechnique Federale de Lausanne, και η ομάδα του υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο συστατικό, όχι μόνο είναι ένα φυσικό προϊόν, αλλά επίσης παγιδεύεται μέσα στα κύτταρα, όπου κάνει τα μαγικά του.

Τα ποντίκια που λαμβάνουν nicotinamide riboside σε αρκετά υψηλές δόσεις σε συνδυασμό με γεύματα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, καίνε περισσότερο λίπος και προστατεύονται από την παχυσαρκία. Επίσης γίνονται καλύτεροι δρομείς χάρη στους μύες τους, που έχουν μεγαλύτερη αντοχή.

Τα οφέλη που παρατηρούνται στα ποντίκια δεν θα είναι εύκολο να τα αποκομίσει κανείς μόνο από την κατανάλωση γάλακτος, λέει ο Auwerx. Πιο πιθανό είναι ότι η ένωση θα δίνεται σαν ένα συμπλήρωμα διατροφής για την ενίσχυση του μεταβολισμού. Οι δοκιμές που πραγματοποιούνται τώρα σε ανθρώπους, γίνονται για να ξεκαθαριστούν τέτοιου είδους λεπτομέρειες.

Πηγή: Science Daily

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ