Ας σοβαρευτούν και ας πουν την αλήθεια

 ΓΡΑΦΕΙ Ο Γιάννης Παιδής

Ως καταστροφή της χώρας και του λαού χαρακτηρίζουν το ενδεχόμενο να εκλεγεί πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ και να αναλάβει με το πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει, τη διακυβέρνηση της χώρας, τα επιτελεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, σε μια ύστατη προσπάθεια να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό και να κάνουν τους ψηφοφόρους να επιστρέψουν στο μαντρί του πάλαι ποτέ δικομματισμού…

Ξεχνούν όμως και σκόπιμα αποκρύπτουν ότι η καταστροφή της χώρας είναι το μνημόνιο και η πολιτική της μονόπλευρης λιτότητας που μας έχει επιβάλει η τρόικα.

Και για να το ξεκαθαρίσουμε μία και καλή:

Η νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα στην Ελλάδα κατ’ εντολή του διευθυντηρίου των Βρυξελλών και των τραπεζιτών, την έχει οδηγήσει στο χείλος του γκρεμού και φυσική συνέπεια, αν συνεχιστεί, είναι το γκρεμοτσάκισμά της.  

Δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν έσοδα στο κράτος με την ασφυκτική λιτότητα που εφαρμόζεται με τους εργαζόμενους και τους μισθωτούς να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν ακόμη και σε αυτά τα έξοδα διαβίωσης, και την αγορά να υπολειτουργεί.

Δεν μπορεί να ζήσει η χώρα με τη στρατιά των ανέργων να μεγαλώνει καθημερινά, με τις υγιείς επιχειρήσεις να φεύγουν από τη χώρα, με τα μικρομάγαζα να κλείνουν το ένα μετά το άλλο, και εξαιτίας του μνημονίου μετά τις εκλογές, αν δεν αντισταθεί ο λαός, να έλθουν και άλλα μέτρα ύψους 11,5 δις. ευρώ τα οποία θα φύγουν από τις τσέπες του λαού.

Αλήθεια τι θα πουν στον μισθωτό, το συνταξιούχο, τον άνεργο τον μικρομεσαίο όλοι αυτοί που σήμερα τον απειλούν με χάος αν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ ή άλλα αντιμνημονιακά κόμματα, τον Οκτώβριο όταν για να ζεσταθεί στο σπίτι του θα πρέπει να πληρώσει περίπου 5.000 ευρώ για πετρέλαιο, και πριν από αυτό να πληρώσει χιλιάδες ευρώ για φόρο εισοδήματος, για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, όταν ο μισθός ή είναι κουτσουρεμένος, ή δεν υπάρχει.

Ας αφήσουν λοιπόν την καραμέλα της καταστροφής της χώρας λόγω ΣΥΡΙΖΑ και ας ζητήσουν συγνώμη από το λαό για την κατάσταση στην οποία τον έφεραν με το μνημόνιο και την τυφλή υποταγή στις επιταγές της τρόικας.

Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνούν ότι οι περικοπές του μνημονίου και όχι το νοικοκύρεμα στο ΕΣΥ οδήγησαν στη σημερινή τριτοκοσμική κατάσταση, να μην υπάρχουν φάρμακα για καρκινοπαθείς. Και δυστυχώς αυτό είναι μόνο η αρχή.

Πότε επιτέλους θα καταλάβουν ότι το μνημόνιο βλάπτει σοβαρά τη χώρα και το λαό;

Δεν βλέπουν που οδηγεί την Ισπανία η λιτότητα και ο νεοφιλελευθερισμός;     

Λύσεις υπάρχουν και φυσικά η χώρα μπορεί να ζήσει με αξιοπρέπεια αν απαλλαγεί από τους δυσβάσταχτους όρους του μνημονίου και της σκληρής λιτότητας.

Άλλωστε οι δανειστές μας ζητούν πίσω τα χρήματά τους, και φυσικά στην Ελλάδα λεφτά υπάρχουν, μόνο που κανείς από τους μέχρι σήμερα κυβερνώντες δεν μπόρεσε να τα πάρει, γιατί απλά δεν ήθελε, αφού ήταν υπηρέτες των εχόντων και κατεχόντων.

Με ένα σωστό φοροεισπρακτικό μηχανισμό, ο οποίος θα σταματήσει την ασυλία του μεγάλου πλούτου που θα απαγορεύσει την ανεξέλεγκτη εξαγωγή κεφαλαίων στο εξωτερικό, με μια αυστηρή νομοθεσία που θα πατάξει τη διαφθορά στην πολιτική και στο δημόσιο, με εφαρμογή ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων θα μπορέσει αυτή η χώρα να ορθοποδήσει και να ζήσει με αξιοπρέπεια χωρίς μνημόνια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ