Euro 2012: μόνο σε τέσσερις χώρες όλοι οι παίκτες τους γεννήθηκαν εντός των συνόρων τους

Στο Euro 2012, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, αυτό το μήνα, το να έχει γεννηθεί κάποιος παίκτης στην Ευρώπη ή στη χώρα που εκπροσωπεί – είναι απλά μόνο μια πρόταση. Με βάση τις αρχικές ομάδες που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, μόνο τέσσερις χώρες μπορούν να πουν ότι όλοι οι παίκτες τους γεννήθηκαν εντός των συνόρων τους:…

η Τσεχική Δημοκρατία, η Ρωσία, η Ισπανία και η Αγγλία. Όλες οι υπόλοιπες ομάδες έχουν παίκτες που γεννήθηκαν στο εξωτερικό. Αυτοί οι παίκτες εκπροσωπούν τις ομάδες τους με βάση την καταγωγή ή την παραμονή για μεγάλο χρονικό διάστημα στη χώρα.

Η Ιρλανδία έχει τους περισσότερους αλλοδαπούς παίκτες για ευνόητους λόγους, με οκτώ από το Ηνωμένο Βασίλειο. Όμως, η ομάδα της Κροατίας είναι η πιο διεθνής, με έξι παίκτες από χώρες, που περιλαμβάνουν τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και την Αυστραλία.

Όσον αφορά τις μη ευρωπαϊκές χώρες με παίκτες στο Euro 2012, η Βραζιλία έχει τους περισσότερους (τρεις).

Υπάρχει και ένας πολύ μεγάλος αριθμός παικτών που συμμετέχουν στο τουρνουά, και οι οποίοι γεννήθηκαν σε χώρα που δεν υπάρχει πια. Οι ρωσικές και ουκρανικές ομάδες έχουν περισσότερους από 40 που γεννήθηκαν στη Σοβιετική Ένωση.

Και για περισσότερους από 10 παίκτες, το Euro 2012 θα είναι μια γλυκόπικρη εμπειρία, καθώς παίζουν για μια χώρα, αλλά θα παρακολουθήσουν τη γενέτειρα τους  να μοχθεί για να τα καταφέρει. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί για δύο επιθετικούς της Γερμανίας, τους Λούκας Ποντόλσκι και Μίροσλαβ Κλόζε. Ενώ η Γερμανία κυνηγά τον τίτλο, η Πολωνία, χώρα καταγωγής τους, ίσως να μη τα καταφέρει στη φάση των ομίλων.

Πηγή: The Wall Street Journal

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ