Αναβλήθηκε δίκη αγροτών που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις

Για τις 7 Δεκεμβρίου 2012 αναβλήθηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας δίκη αγροτών που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις το 2009. Με αφορμή τη δίκη αλλά και όσες ακολουθούν ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού Ρίζος Μαρούδας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Για μια ακόμη φορά αγρότες της Θεσσαλίας οδηγήθηκαν στο ειδώλιο των αγροτοδικείων για την συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις του 2009, η δίκη αναβλήθηκε για τις 7 Δεκεμβρίου 2012 όμως η ουσία παραμένει καθώς και άλλα αγροτοδικεία είναι ήδη καθορισμένα.

Επιχειρούν την ποινικοποίηση των αγώνων και την τρομοκράτηση του λαού με στόχο να μην υπάρχουν αγωνιστικές αντιστάσεις στην αντιλαϊκή λαίλαπα που βιώνει σήμερα ο λαός μας.

Τα φαινόμενα αυταρχισμού και τρομοκρατίας θα ενταθούν το επόμενο διάστημα αφού ξέρουν πολύ καλά πως θα συνεχιστούν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και έτσι πιστεύουν πως θα φοβηθούν οι αγρότες, οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα και θα σκύψουν το κεφάλι.

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα τρομοκρατήσουν την μικρομεσαία αγροτιά της χώρας μας που βλέπει το οικογενειακό εισόδημα να μειώνεται, να οδηγούνται στην φτώχεια, το ξεκλήρισμα και την εξαθλίωση από την Κοινή Αγροτική Πολιτική και την πολιτική των κομμάτων που στηρίζουν τον μονόδρομο της Ε.Ε.

Σε αυτά τα πλαίσια εντάσσεται και η απόφαση να κηρυχτεί παράνομη η απεργία των ηρωικών χαλυβουργών του Ασπροπύργου που κόντρα στην τρομοκρατική απόφαση και τον απεργοσπαστικό μηχανισμό του Μάνεση στέκονται όρθιοι στο ταξικό μετερίζι τους και συνεχίζουν τον αγώνα που συμπληρώνει 225 μέρες απεργίας.

Στο πλευρό τους έχουν όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, επιβάλλεται να δυναμώσει η αλληλεγγύη στους απεργούς ώστε να δώσουν νικηφόρα αυτό τον ηρωικό αγώνα.

Θα ακυρώσουμε με δυνάμωμα του αγώνα μας, τα αγροτοδικεία και τις καταδικαστικές αποφάσεις των δικαστηρίων. ΟΙ εργάτες, οι μικρομεσαίοι αγρότες, τα άλλα λαϊκά στρώματα όχι μόνο δεν θα σκύψουν το κεφάλι αλλά θα εντείνουν τις κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα, θα κάνουν νέα βήματα στην κοινή δράση και συμμαχία με στόχο   την ανατροπή αυτής της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής και το σάρωμα των εκπροσώπων της.

Αυτό το μήνυμα καλούνται να στείλουν στην κάλπη με την ψήφο τους  την ερχόμενη Κυριακή.

Η τρομοκρατία  και η ποινικοποίηση του αγώνα και της συνδικαλιστικής δράσης δεν θα περάσουν!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ