Οι Ελληνικές Εκλογές είναι σημαντικές για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ

«Πριν οι Αμερικανοί ψηφίσουν το Ρεπουμπλικανικό ή το Δημοκρατικό κόμμα το Νοέμβριο, ίσως θα ήθελαν να αποφασίσουν αν θα είναι με το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ, ή τη Νέα Δημοκρατία. Η Ελλάδα εκλέγει νέα κυβέρνηση την Κυριακή, και το αποτέλεσμα θα μπορούσε να επηρεάσει την αγορά εργασίας των ΗΠΑ πολύ πιο γρήγορα από ότι οι διαφορές μεταξύ του προέδρου Ομπάμα και του πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης, Μιτ Romney…

Οι ελληνικές εκλογές θεωρούνται ευρέως ως ένα δημοψήφισμα για τη θέση της χώρας στη ζώνη του ευρώ. Οι Έλληνες μπορεί να εκλέξουν ηγέτες οι οποίοι συμφωνούν με τους αυστηρούς όρους που συνοδεύουν τα δισεκατομμύρια δολάρια που έχουν λάβει για τη διάσωση. Αλλά αν επιλέξουν ηγέτες, οι οποίοι είναι εξοργισμένοι με τη λιτότητα που συνοδεύει τις διασώσεις, υπάρχουν ανησυχίες ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ, ενδεχομένως τραυματίζοντας τις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες οικονομίες.

Η αβεβαιότητα αυτή καθιστά τους αμερικανούς επιχειρηματίες διστακτικούς στο να προσλάβουν εργαζόμενους.

«Απλά δεν πρόκειται κανείς να προβεί σε περαιτέρω μεγάλες επενδύσεις, ακόμη και στην αγορά των ΗΠΑ, εάν υπάρχει κίνδυνος η Ευρώπη, η οποία εξακολουθεί να είναι ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι της παγκόσμιας οικονομίας, αποτύχει», λέει ο Jacob Funk Kirkegaard, ερευνητής του Peterson Institute Διεθνών Οικονομικών στην Ουάσιγκτον.

Μια έξοδος της Ελλάδας θα μπορούσε πράγματι να βλάψει σοβαρά την οικονομία της Ευρώπης, λέει ο Kirkegaard. “Βασικά, οι άνθρωποι θα πρέπει να ανησυχούν γιατί: Εάν η Ελλάδα φύγει, ίσως φύγουν και άλλες χώρες,” λέει. «Θα ήταν εξαιρετικά αποσταθεροποιητική η κατάσταση για την υπόλοιπη ζώνη του ευρώ. Θα επανέλθει ο συναλλαγματικός κίνδυνος στο κοινό νόμισμα. Θα υπάρχει αμφιβολία για το αν το γερμανικό ευρώ θα είναι πιο πολύτιμο από το ιταλικό ευρώ.”

Αν συμβεί αυτό, οι επιχειρηματίες στις ΗΠΑ θα συνεχίσουν να μη ξοδεύουν χρήματα, αντί να χρησιμοποιούν τα χρήματά τους για να επεκτείνουν την επιχείρησή τους και να προσλαμβάνουν εργαζόμενους, λέει ο Kirkegaard.»

Περισσότερα: usnews.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ