Χρηματικά πρόστιμα για εξαγωγή καρπουζιών χωρίς παραστατικά

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  μετά από ελέγχους που πραγματοποίησαν οι υπηρεσίες του στα σημεία εξόδου της χώρας σε  φορτία καρπουζιών με προορισμό τις γειτονικές χώρες της Βουλγαρίας και Ρουμανίας καθώς και Πολωνία, Σλοβενία, διαπίστωσε  την έλλειψη  συνοδευτικών εγγράφων των διακινούμενων προϊόντων και την μη τήρηση των υποχρεωτικών αναγγελιών προς τις αρμόδιες αρχές ελέγχου.

Οι εξαγωγικές επιχειρήσεις που δεν τήρησαν τις ισχύουσες διατάξεις υποβάλλονται στη διαδικασία κυρώσεων  με επιβολή χρηματικών προστίμων.

Ο Yπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Ναπολέων  Μαραβέγιας,  δήλωσε :

«Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλα τα σημεία εξόδου της χώρας σε εικοσιτετράωρη βάση τις εργάσιμες ημέρες καθώς και τις αργίες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν έγκαιρα και αποτελεσματικά οι παρατυπίες κατά την διακίνηση των φορτίων καρπουζιών.

Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να δυσφημιστούν τα εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά προϊόντα και να δημιουργηθεί κλίμα αθέμιτου ανταγωνισμού σε αγορές που με τόσο κόπο έχουν κατακτηθεί.

Στόχος μας είναι να ενδυναμώσουμε το εξωτερικό εμπόριο των αγροτικών προϊόντων και να διασφαλίσουμε το εισόδημα των ελλήνων παραγωγών».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com