Ρ. Κομήτσας: Να παρέμβει Εισαγγελέας για τα παιδιά των φαναριών

Την άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα και της αστυνομίας για να μπει επιτέλους τέλος στο χάλι που επικρατεί στα φανάρια με την εκμετάλλευση παιδιών και αναπήρων από επιτήδειους ζητά με επιστολή του ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και δήμαρχος Κιλελέρ Ρίζος Κομήτσας. Στην επιστολή του αναφέρει τα εξής:

«Μόνο τιμή δεν περιποιεί για την περιοχή μας η εικόνα την οποία όλοι αντικρίζουμε, καθημερινά, στα φανάρια εισόδων – εξόδων της Λάρισας και σε κομβικά σημεία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, ανήλικων παιδιών ή ανήμπορων και ανάπηρων ατόμων, που επαιτούν συστηματικά και κατ’ επάγγελμα αποτελώντας προφανές αντικείμενο εκμετάλλευσης από σκοτεινά συμφέροντα. Η δράση των επαιτών εκτείνεται, πολλές φορές και στα προαύλια ιερών ναών στη Λάρισα και σε άλλες περιοχές του νομού μας.

Δεν είναι, δε, λίγες οι φορές που νεαροί επαίτες γίνονται από φορτικοί έως και επιθετικοί – απειλητικοί απέναντι σε γυναίκες, κυρίως, οδηγούς, με αποτέλεσμα οι πολίτες, ευλόγως, να αισθάνονται ανασφάλεια και αγανάκτηση για την επικρατούσα κατάσταση και για την απουσία ελέγχου σε σχέση με τη δράση του κυκλώματος, που λυμαίνεται την ανέχεια των εν λόγω επαιτών.

Έχω την πεποίθηση ότι έφθασε η ώρα όλοι μαζί, ως κοινωνία, με ευθύνη της πολιτείας, πρωτίστως, να τραβήξουμε μία κόκκινη γραμμή και να πούμε νισάφι πια, δε θα επιτρέψουμε τη διαιώνιση μίας κατάστασης, από την οποία όφελος δεν έχουν ούτε καν οι ίδιοι οι δυστυχείς επαίτες παρά μόνον οι έμποροι ψυχών, που τους μετακινούν από φανάρι σε φανάρι εισπράττοντας, στο τέλος της ημέρας, τα χρήματα που έχουν αφήσει οι περαστικοί.

Είμαι από τους ένθερμους υποστηρικτές της φιλανθρωπίας αρκεί να γίνεται μέσα από ένα οργανωμένο δίκτυο υπηρεσιών και οι πόροι να κατευθύνονται αποδεδειγμένα και με διαφάνεια σε συμπολίτες μας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, ιδιαίτερα στη σκληρή πραγματικότητα που σήμερα βιώνουμε ως έθνος. Η εκμετάλλευση, από άνομα συμφέροντα, αθώων και ανήμπορων ανθρώπων, αλλοδαπών στην πλειοψηφία τους, δεν έχει καμία σχέση με την έννοια της φιλανθρωπίας και δεν δικαιολογείται ως συμπεριφορά και ως εικόνα στη Λάρισα του 2012.

Πρέπει να πάψουμε να υποκρινόμαστε ότι δε βλέπουμε τι συμβαίνει, καθημερινά, στα φανάρια κεντρικών οδών και να κοιτάξουμε κατάματα το πρόβλημα απαιτώντας από τους αρμόδιους θεσμούς της πολιτείας να δοθεί λύση, πρωτίστως προς όφελος αυτών των αθώων ψυχών, που εκμεταλλεύονται οι διάφοροι προστάτες τους.

Πρέπει, επιτέλους, να γίνει μία αρχή και προς αυτή την κατεύθυνση καλώ δημόσια την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας και την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας να ενεργοποιηθούν, άμεσα, με στόχο να μπει ένα τέλος σε αυτή την αθλιότητα της εκμετάλλευσης των επαιτών των φαναριών στην περιοχή μας».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com