Τα υπέρβαρα παιδιά τα πάνε χειρότερα στα Μαθηματικά

Τα παιδιά που είναι υπέρβαρα ίσως να μην αποδίδουν εξίσου καλά στα μαθηματικά όπως οι συνομήλικοί τους με φυσιολογικό βάρος, δείχνει νέα έρευνα…

Αν και η μελέτη δεν βρήκε άμεση σχέση αιτίου-αιτιατού ανάμεσα στο να είναι ένα παιδί υπέρβαρο ή παχύσαρκο και την σχολική του επίδοση, οι ερευνητές παρόλα αυτά βρήκαν ότι τα παιδιά που ξεκίνησαν το νηπιαγωγείο με παραπάνω κιλά, και ήταν ακόμα υπέρβαρα όταν τελείωσαν το δημοτικό, είχαν χειρότερες επιδόσεις στα τεστ των μαθηματικών .

“Αυτά τα παιδιά δεν είναι απαραίτητα λιγότερο έξυπνοι, απλά δεν αποδίδουν τόσο καλά”, είπε η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Sara Gable, αναπληρώτρια καθηγήτρια και ειδική στη διατροφή και τη φυσιολογία της άσκησης στο Πανεπιστήμιο του Μισούρι, στην Κολούμπια.

Η Gable είπε ότι υποψιάζεται ότι τα διαπροσωπικά προβλήματα και η εσωτερίκευση των συμπεριφορών ίσως να είναι οι λόγοι που το σωματικό βάρος επηρεάζει τις επιδόσεις στα μαθηματικά.

«Ξέρουμε ότι, σε γενικές γραμμές, τα παιδιά που έχουν κακές σχέσεις με τους συνομηλίκους τους  δεν τα πάνε καλά στο σχολείο», είπε. «Και γνωρίζουμε επίσης ότι τα παιδιά με εσωτερικευμένες συμπεριφορές δεν τα πάνε καλά. Εσωτερικευμένες συμπεριφορές είναι το άγχος, η ανησυχία, το να αισθάνονται ότι δεν έχουν πολλούς φίλους και να νιώθουν λυπημένοι.
»Τα παιδιά με προβλήματα σωματικού βάρους τείνουν να μην έχουν καλές διαπροσωπικές δεξιότητες», και πρόσθεσε ότι «αυτές οι επιπτώσεις είναι πιθανό να λειτουργούν συσσωρευτικά.»

«Η παχυσαρκία δεν είναι μόνο αισθητικό πρόβλημα», είπε η Nancy Copperman, διευθύντρια της πρωτοβουλίας για τη δημόσια υγεία στο North Shore-Lij Σύστημα Υγείας στο Great Neck, στη Νέα Υόρκη. “Έχει επιπτώσεις που σχετίζονται με  χρόνιες παθήσεις, με διανοητικά επιτεύγματα, και τελικά με μια ευτυχισμένη, επιτυχημένη, καλά προσαρμοσμένη ζωή.”

Τα αποτελέσματα της μελέτης εμφανίζονται στο τεύχος Ιουλίου / Αυγούστου του περιοδικού Child Developent.

Περισσότερα: HealthDay News

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ