Πανούκλα: ένας άνθρωπος στο Όρεγκον νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Ένας άνδρας στο Όρεγκον των ΗΠΑ είναι σε κρίσιμη κατάσταση μετά από μόλυνση με πανούκλα. Τον άνθρωπο δάγκωσε μια γάτα το Σάββατο, 2 Ιουνίου, ενώ προσπαθούσε να της πάρει ένα νεκρό ποντίκι από το στόμα της σύμφωνα με το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της περιοχής. ..

Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας επιβεβαίωσε ότι ο αγνώστων στοιχείων άνδρας, ο οποίος είναι στα 50 του, έχει βγει θετικός στο Yersinia pestis, το ίδιο βακτήριο που ήταν υπεύθυνο για την πανδημία που αποδεκάτισε τον πληθυσμό της Ευρώπης στον 14ο αιώνα.

Η γάτα, η οποία ήταν αδέσποτη, ζούσε στην περιοχή για πολλά χρόνια, και έχει ήδη πεθάνει. Το σώμα της έχει σταλεί στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Σύμφωνα με το CDC, οι άνθρωποι μπορούν να μολυνθούν με πανούκλα μετά το χειρισμό ενός μολυσμένου ζώου ή τσίμπημα από ψύλλους που μεταφέρουν το βακτήριο της πανώλης.

Αλλά οι περιπτώσεις πανούκλας είναι εξαιρετικά σπάνιες, ειδικά στις ΗΠΑ
Σύμφωνα με το CDC, περίπου 10 με 15 άτομα κάθε χρόνο στις ΗΠΑ μολύνονται με πανούκλα. Η τελευταία επιδημία σε αστική περιοχή των ΗΠΑ συνέβη το 1924 στο Λος Άντζελες.

«Δεν υπάρχει λόγος πανικού”, δήλωσε ο Emilio DeBess, κτηνίατρος του Υπουργείου Υγείας. «Είναι μια βακτηριακή ασθένεια – μια πολύ θεραπεύσιμη κατάσταση».

“Αν διαγνωστεί νωρίς από τα συμπτώματα που είναι πυρετός, δυσφορία και διόγκωση των λεμφαδένων, συνήθως μπορεί να αντιμετωπιστεί με αντιβιοτικά και οι άνθρωποι αναρρώνουν αρκετά καλά,” είπε ο Δρ DeBess.

Για να αποτραπεί ο κίνδυνος μετάδοσης, ο Δρ DeBess προτείνει να φροντίζουμε τα ζώα να μην έχουν ψύλλους και να αποφεύγουμε να διακινούμε άγρια ή άρρωστα ζώα.

Πηγή:HUFF POST

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ