Συνάντηση του Κ. Αγοραστού με κτηνοτρόφους της Αγιάς

Με κτηνοτρόφους της Αγιάς συναντήθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στην έδρα της Περιφέρειας. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν ζητήματα που τους απασχολούν αλλά και η λειτουργία του τοπικού Αγροτικού Κτηνιατρείου.

Όπως ανέφερε ο κ. Κώστας Αγοραστός: «Η κτηνοτροφία και γενικότερα ο πρωτογενής τομέας μπορούν με τη στήριξη όλων να αποτελέσουν μια διέξοδο από την κρίση. Εμείς ως Περιφέρεια Θεσσαλίας με δράσεις όπως το «Καλάθι Θεσσαλικών Προϊόντων», την πιστοποίηση ΠΟΠ και ΠΓΕ και έργα υποδομών που στηρίζουν τον πρωτογενή τομέα, στοχεύουμε στη διατήρηση των επαγγελματιών του κλάδου και την προώθηση των προϊόντων τους στην αγορά».

Παράλληλα ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στο ζήτημα της λειτουργίας του Αγροτικού Κτηνιατρείου Αγιάς το οποίο μετά από σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στην Αγιά, παρουσία κτηνοτρόφων της περιοχής συμφωνήθηκε ο τρόπος λειτουργίας του, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι κτηνοτρόφοι. «Παρά το γεγονός ότι οι κτηνίατροι της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας από 45 άτομα μειώθηκαν σε μόλις 10, λόγω των συνταξιοδοτήσεων, καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί το κτηνιατρείο της Αγιάς. Έχουμε ζητήσει από το αρμόδιο Υπουργείο την πρόσληψη μόνιμου και εποχιακού προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών της Δ/νσης Κτηνιατρικής, χωρίς όμως αυτό να καταστεί εφικτό. Παρόλα αυτά σε συνεννόηση με τις υπηρεσίες μας συνεχίζουμε να λειτουργούμε το Κτηνιατρείο της Αγιάς μια φορά την εβδομάδα δηλαδή κάθε Παρασκευή όπως συμφωνήθηκε και όταν υπάρχουν έκτακτες περιστάσεις αναθεωρούμε το πρόγραμμα λειτουργίας αντιστοίχως» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αγοραστός.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ