Και τώρα τα κεφάλια μέσα ή…

ΓΡΑΦΕΙ Ο Γιάννης Παιδής

Σπέρνοντας το φόβο στην ελληνική κοινωνία οι μνημονιακές δυνάμεις της χώρας και οι πάσης φύσης βαστάζοι τους κατάφεραν να αλυσοδέσουν την χώρα και το λαό στο άρμα του μνημονίου βουτώντας τους σε μια ανείπωτη λιτότητα και σε μια κρίση που δεν θα έχει τελειωμό αν τους αφήσουμε να πετύχουν τα σχέδιά τους.

Εχοντας τον αέρα του 30% ο Αντ. Σαμαρά που έσπευσε από το βράδυ των εκλογών να ξεκαθαρίσει ότι θα τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις στέλνοντας στο καλάθι των αχρήστων όλες τις ρήσεις του περί επαναδιαπραγμάτευσης και τη βοήθεια του 12,5% του μνημονιακού ΠΑΣΟΚ του Β. Βενιζέλου καταστρώνει τα σχέδια για τη διακυβέρνηση της χώρας κάνοντας λόγο για κυβέρνηση μακράς πνοής.

Φυσικά τόσο ο ίδιος όσο και τα στελέχη του κόμματός του αλλά και οι συνεργάτες του Ευ. Βενιζέλου μας σερβίρουν χρυσωμένο με μία δόση ανάπτυξης και απασχόλησης το χάπι του μνημονίου που θα αναγκαστούμε να το καταπιούμε όσο πικρό και αν είναι, αφού αυτό επιλέξαμε στις 17 Ιουνίου με την ψήφο μας, που έκανε την Ευρώπη και τους τραπεζίτες να ανασάνουν βαθιά αφού είδαν ότι δεν κινδυνεύει το οικοδήμημα της φτώχιας για τους πολλούς και του πλούτου για τους λίγους.

Προεκλογικά ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ευρωπαίοι εταίροι, ΜΜΕ εντός και εκτός Ελλάδας μας απειλούσαν ότι αν δεν επιλέξουμε μνημόνιο και λιτότητα θα βγει η χώρα από το ευρώ και εμείς δυστυχώς τους πιστέψαμε.

Τώρα όμως έρχεται η ώρα να καταλάβουμε ότι θα είναι ακόμη πιο δύσκολο να μείνουμε εντός ευρώ χωρίς ευρώ, χωρίς κράτος πρόνοιας, χωρίς δημόσια υγεία, χωρίς παιδεία, χωρίς δουλειά και γιατί όχι πολύ σύντομα και χωρίς σπίτια αφού έτσι και αλλιώς αυτά στη μεγάλη τους πλειοψηφία ανήκουν στις τράπεζες.

Προεκλογικά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ απέκρυψαν έντεχνα το τι ακριβώς μας περιμένει από εδώ και πέρα. Δεν μίλησε κανένα από τα κατά τα άλλα λαλίστατα στελέχη τους για τα νέα πρόσθετα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ που αφορούν μισθωτούς και συνταξιούχους, για τις απολύσεις στο δημόσιο, για το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων και για την πώληση της δημόσιας περιουσίας σε εξευτελιστικές τιμές λόγω της πτώσης των μετοχών πολλών δημόσιων υπηρεσιών, ούτε φυσικά για την τεράστια φοροεπιδρομή που ξεκίνησε με τις νέες φορολογικές δηλώσεις και θα συνεχιστεί με το τέλος ακινήτων, με το τέλος επιτηδευματιών, με την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, με τα ΕΤΑΚ κ.λπ.

Τώρα αφού μας κορόιδεψαν για μια ακόμη φορά, έχουμε δύο επιλογές ή να αντισταθούμε σε αυτή τη λαίλαπα, ή να βάλουμε τα κεφάλια μέσα και να δεχθούμε μοιρολατρικά ότι τίποτα σε αυτή τη χώρα δεν αλλάζει.

Αχτίδα ελπίδας το 27% περίπου του λαού που ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί να αποτελέσει τον πυρήνα της αντίστασης στα αντιλαϊκά μέτρα που επέβαλαν οι τράπεζες μέσω της τρόικας και τα οποία θα κληθεί να εφαρμόσει με αμείωτη ένταση και η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις διεργασίες Σαμαρά και Βενιζέλου.

Ισως όμως ήλθε η ώρα να αναθεωρήσει και το ΚΚΕ τις απόψεις του περί άσπιλου, αμόλυντου και αλάνθαστου εκφραστή της λαϊκής πάλης και ας πλαισιώσει τις λαϊκές δυνάμεις αφήνοντας κατά μέρος τις απόψεις του περί πρωτοκαθεδρίας στο λαϊκό κίνημα.

Ας το καταλάβουν επιτέλους όλοι ότι μόνο ένα ενωμένο δυναμικό λαϊκό κίνημα μπορεί να εμποδίσει τα σχέδια της πλουτοκρατίας και να επιβάλει ακύρωση του μνημονίου και της διαρκούς λιτότητας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ