Στο 31ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Αταλάντης ο Μουσικός Σύλλογος Λάρισας

Το Σάββατο 23 Ιουνίου 2012 η ανδρική χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας θα συμμετάσχει στο 31ο χορωδιακό φεστιβάλ Αταλάντης που διοργανώνει ο Δήμος Λοκρών και θα διαρκέσει δύο μέρες. Στο φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στο «Αιάντειο» ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο θα πάρουν μέρος επίσης χορωδίες από άλλες περιοχές της Ελλάδος.

Η χορωδία υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της κ. Χ. Κτιστάκη θα αποδώσει ένα απάνθισμα έργων από το ελληνικό κυρίως ρεπερτόριο. Έργα Μ. Θεοδωράκη σε χορωδιακή επεξεργασία των Θ. Βαλακώστα και Δ. Καρβούνη, επτανησιακές καντάδες, καθώς και επεξεργασίες των Γ. Κουρουπού και Χ. Κτιστάκη. Σολίστ θα είναι ο κ. Γ.Τερζούδης.

Το  Χορωδιακό Φεστιβάλ Αταλάντης ιδρύθηκε το 1982 με πρωτοβουλία των χορωδών της Ανδρικής Χορωδίας «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»  που συμμετείχαν στο Διαγωνιστικό Φεστιβάλ AREZZO Ιταλίας και λόγω της μακράς χορωδιακής παράδοσης που ξεκινά πριν το 1930. Εφέτος συμπληρώνονται 31 χρόνια συνεχούς παρουσίας του Φεστιβάλ. Έχουν λάβει μέρος εκτός από τις χορωδίες Αταλάντης οι οποίες μετά το 1988 λειτουργούν 2 και τελευταία 3, πολλές Ελληνικές αλλά και ξένες ακόμη.

Έτσι η Αταλάντη προσθέτει και αυτή με τη δημιουργική της παρουσία ένα ακόμα λιθαράκι στο χορωδιακό οικοδόμημα της χώρας.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ