Μ. Χαρακόπουλος: Η ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής είναι μονόδρομος

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η πρόταση του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά να αναλάβω τη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης είναι εξαιρετικά τιμητική.

Πιστεύω ότι  η επιλογή στο πρόσωπό μου, ενός βουλευτή της Θεσσαλίας -της  περιφέρειας που αποτελεί την  καρδιά του αγροτικού κόσμου- εκφράζει και το αμέριστο ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για την αποφασιστική ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας.

Αναλαμβάνω την θέση αυτή σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για την πατρίδα, καθώς η περίοδος των «παχαίων αγελάδων» έχει παρέλθει. Η Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας έχει επωμιστεί, με την ξεκάθαρη εντολή του ελληνικού λαού, το καθήκον να ξεπεράσει την οικονομική κρίση, να αποκαταστήσει την αξιοπιστία μας στην Ευρώπη και να φέρει επιτέλους την ανάπτυξη και την ελπίδα στην ελληνική κοινωνία.

Ο πρωτογενής τομέας μπορεί να αναδειχθεί πυλώνας ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση, αρκεί να επενδύσουμε στην ποιότητα των αγροτικών μας προϊόντων και την εξωστρέφεια της αγροτικής οικονομίας. 

Ως παιδί οικογένειας αγροτών της θεσσαλικής γης, γνωρίζω από πρώτο χέρι τις αγωνίες και τον αγώνα των ανθρώπων του μόχθου, των γεωργών και κτηνοτρόφων. Ως βουλευτής Λαρίσης εργάστηκα για την ανάδειξη και την επίλυση των προβλημάτων του αγροτικού κόσμου. Ως υπουργός δεσμεύομαι να αξιοποιήσω την εμπειρία μου και να αναλώσω όλες μου τις δυνάμεις για την υγιή ανασυγκρότηση της αγροτικής οικονομίας.

Είμαι πεπεισμένος ότι η με κάθε τρόπο ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής είναι μονόδρομος για την υπέρβαση των παθογενειών ενός σπάταλου και παρασιτικού μοντέλου που μας οδήγησε στην καταστροφή. Η ενδυνάμωση του αγροτικού τομέα είναι η προϋπόθεση επιτυχίας για την επανεκκίνηση της οικονομίας, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την αναζωογόνηση της ελληνικής υπαίθρου. Αυτός είναι και ο στόχος της δικής μου θητείας για τον οποίο θα εργασθώ με αυταπάρνηση και επιμονή, ανταποκρινόμενος στην εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ